НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Кассандра виявлятиме вади українських ув’язнених

04.02.2021

Аби перетворити в’язниці зі «шкіл злочинності» на установи перевиховання, у Міністерстві юстиції в рамках запланованої реформи пенітенціарної системи хочуть аналізувати ризики кожного ув’язненого через спеціальну систему «Кассандра».

Про це під час інтерв’ю одній з радіостанцій розповів очільник Мін’юсту Денис Малюська.

Чиновник зауважив, що у планах відомства – ресоціалізація тих людей, які виходять з в’язниць у суспільство. «Наразі в’язниці – це школи злочинності, і люди звідти виходять гіршими, ніж туди потрапили. І я не розумію, навіщо громадянам платити податки для утримання таких установ, де люди мали б перевиховуватись до нормального життя, а насправді ж стають ще більш небезпечними для суспільства, – зауважив він. – Реформування цієї системи – запровадження можливості індивідуального покарання для кожної людини в залежності від її потреб».

Для цього система «Кассандра» буде досліджувати ризики, виходячи з індивідуального підходу до кожної особи. «Вона аналізуватиме, в чому ризики людини – чи то вона зловживає алкоголем, чи наркотиками, чи то корисливі мотиви – вона жадібна і не вміє розраховувати витрати. Визначатимуться вади людини, що призвели до вчинення нею злочину, і вже потім

проводитиметься індивідуальна робота з цією людиною», – пояснив міністр.

У давньогрецькій міфології Кассандра була дочкою останнього троянського царя Пріама. Вона отримала пророчий дар від закоханого в неї бога Аполлона, однак за те, що вона, обдуривши, не відповіла йому взаємністю, він зробив так, що віщуванням Кассандри ніхто не вірив. До трагічних пророцтв Кассандри не прислухались, її висміювали і вважали за божевільну. Але передбачене втілилося в загибелі її сім’ї і руйнуванні Трої. Її ім’я стало терміном, в переносному сенсі Кассандра – провісниця нещастя.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"