НОВИНИ

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

РУБРИКАТОР

Карантин. Поліція намагалась безпідставно притягнути господаря секон-хенду до відповідальності

09.04.2020

Шевченківський райсуд Харківської області закрив справу проти підприємця у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення. Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на постанову від 2 квітня.

Фізособу підприємця звинуватили у порушенні правил карантину. А саме, що 24 березня близько 10 год. він не припинив роботу магазину «Дрібниці для дому/Секонд-Хенд».

Чоловік вину не визнав, пояснив, що того дня в магазині з ним перебувала його донька і вони разом робили генеральне прибирання та дезінфекцію. Вхідні двері магазину не зачиняли на замок, але на дверях була вивіска «Зачинено». Близько 10 год. в магазин зайшов чоловік у нетверезому стані, як згодом виявилося місцевий мешканець, і цікавився придбанням штанів. Підприємець та його донька відповіли, що магазин закрито у зв’язку з введенням в країні карантину. Одразу після цього в магазин зайшли працівники поліції та повідомили, що підприємець здійснює прийом відвідувачів в період дії карантину. На його зауваження працівники поліції не реагували та почали складати протокол про адміністративне правопорушення.

Свідок пояснив, що працює неподалік магазину і того дня після обіду вирішив сходити та купити собі там штани. В магазині приглядів штани коричневого кольору та приклав до ноги, але одразу зайшли працівники поліції. Пояснив, що штани коштували 70 грн, його це влаштовувало, оскільки більше у нього не було. До цього магазину завітав вперше. Свідок наголосив, що магазин відвідував після обіду.

Додані до протоколу фотокартки свідчили про наявність на вхідних дверях магазину вивісок «ЗАЧИНЕНО» та «В звязку з карантином магазин не працює». Єдиним доказом по справі є пояснення покупця, який в судовому засіданні наполягав що в магазин зайшов саме у післяобідній час. Натомість, за протоколом про адмінправопорушення події мали місце близько 10 години ранку. Інших доказів на підтвердження скоєння правопорушення матеріали справи не містять. Відтак за відсутності доказів суд закрив справу.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"