НОВИНИ

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

РУБРИКАТОР

Інспектора поліції за корупцію увʼязнили на 2,5 роки

18.05.2023

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав співробітника поліції винним у зловживанні впливом (вирок від 11 травня).У 2019 році підприємець дізнався від водів вантажівок, які виконували його замовлення із перевезення, що інспектор патрульної поліції безпідставно зупиняє машини і перешкоджає вчасній доставці товару. Одному водієві інспектор начебто сказав, щоб шеф прийшов до нього у відділок.

Не бажаючи негативних наслідків для себе, підприємець звернувся у праовохоронні органи із заявою про злочин. Після цього на зустрічі поліцейський запропонував за 10 тисяч гривень вплинути на своїх колег, щоб не перешкоджали перевезенням і бізнесу. Гроші були передані і корупцію задокументовано.

У судовому засіданні колишній працівник поліції вину не визнав. За його версією, підприємець сам ініціював зустріч  і скаржився, що платить штрафи за водіїв і має збитки. На наступній зустічі чоловік поклав щось у шухляду столу. Він боковим зором побачив, що це гроші і одразу йому сказав, щоб їх негайно забрати, але в цей момент у кабінет забігли люди, які кричали «нікому не рухатися». І почався обшук та затримання. Обвинувачений вважає, що проти нього скоєно провокацію, просив його виправдати.

Однак суд вирішив, що обвинувачення підтверджується доказами.

Версія захисту спростовується, зокрема, відеозаписом передачі коштів. У кабінеті поліції іде розмова про безперешкодний проїзд вантажних автомобілів у Новомосковському району Дніпропетровської області. Поліцейський відсуває шухляду робочого столу і відвідувач кладе туди кошти. Після цього чоловіки спілкуються ще дві хвилини і обвинувачений обіцяє допомогу, однак за дотримання двох умов. Зазначає, що водії повинні бути чемними («чтоб не хамили») і тверезими. І тільки, коли в кабінет заходять співробітники УСБУ, обвинувачений вигукує до заявника: «Деньги, говорю, забирай быстро!».

Суд призначив покарання — 2 роки і 6 місяців позбавлення волі із забороною обіймати будь-які посади в Національній поліції України на 2 роки.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"