НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Ігор Клименко: Попри війну, безпекова ситуація в державі утримується на належному рівні

09.02.2024

Попри війну, безпекова ситуація в державі утримується на належному рівні. На цьому наголосив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко під час координаційної наради керівників правоохоронних органів із питань забезпечення законності та правопорядку в державі.Звертаючись до Генерального прокурора Андрія Костіна, Глава МВС зазначив, що від початку широкомасштабного вторгнення правоохоронним органам доводиться працювати з додатковим навантаженням, пов’язаним із участю у відсічі та стримуванні збройної агресії ворога.

Між тим, комплексний аналіз стану безпекового середовища в країні, який проводиться Ситуаційним центром МВС, засвідчує, що безпекова ситуація є контрольованою.

«Незважаючи на концентрацію значної частини поліцейських на виконанні завдань забезпечення та здійснення заходів правового режиму воєнного стану, безпекова ситуація в державі утримується на належному рівні. Це стосується як загального стану криміногенної ситуації, так і протидії злочинності на окремих напрямках», – заявив Ігор Клименко.

Своєю чергою, Генеральний прокурор Андрій Костін відмітив, що визначені минулоріч пріоритети не втрачають своєї актуальності. Водночас криміногенна ситуація в державі вимагає подальшої концентрації сил у протидії найбільш небезпечним проявам злочинності, удосконалення засобів та забезпечення належних темпів цієї боротьби.

«Ми не маємо права втратити жодного доказу звірств держави-агресора в Україні! Тому першим і незмінним пріоритетом для нас залишається належна фіксація та ефективне розслідування злочинів проти миру, безпеки людства і міжнародного правопорядку», – наголосив Андрій Костін.

Також Ігор Клименко розповів про роботу поліцейських, які з початку війни документують воєнні злочини рф: «Одним із головних завдань для нас є також участь у документуванні воєнних злочинів. Саме поліцейські першими фіксують злочини, скоєні представниками держави-агресора, навіть під обстрілами та ракетними ударами. Так, у період з 24 лютого 2022 року слідчими Національної поліції розпочато майже 111 тис. кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями росії та їх пособниками».

Окрім того, Міністр внутрішніх справ поінформував присутніх про роботу відомства у протидії незаконному обігу зброї. За словами Ігоря Клименка, ця проблема стала особливо актуальною під час війни:

«У 2023 році з незаконного обігу вилучено більше 5 тис. одиниць вогнепальної зброї, 17,8 тис. гранат, 921 гранатомет, майже 3 тонни вибухових речовин та 2 млн боєприпасів та набоїв. Минулого року було виявлено 117 «схронів» зі зброєю та боєприпасами».

Також Міністр внутрішніх справ поінформував про роботу МВС у протидії кіберзлочинам, незаконній міграції, захисту прав та інтересів дітей, розшуку та обліку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин та виконання завдань щодо вилучення в Україні об’єктів права власності рф та її резидентів.

На завершення Генпрокурор подякував колегам за плідну роботу, професійну дискусію та предметне обговорення проблемних питань захисту громадян, суспільства і держави від злочинних посягань в умовах воєнного стану.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"