НОВИНИ

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

08.04.2024

05.04.2024

РУБРИКАТОР

Громадськості презентували Офіс безпеки

07.03.2017

Спеціаліст Експертного центру з прав людини Уляна Шадська презентувала концепцію Офісу безпеки громади серед представників громадських організацій, які займаються впровадженням принципів Community Policing в регіонах. Зустріч “Налагодження комунікації між різними місцевими гравцями навколо питання безпеки та зі ЗМІ” відбулася 5 березня за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

IMG_3345

“Нам потрібен простір, де можна збиратися, обговорити та знайти вирішення, як можна зробити життя безпечнішим. Там можна розробляти проекти, проводити навчання, формувати пріоритети у сфері громадського порядку та отримати інформацію про ситуацію зі злочинністю у своєму районі. Тобто мова йде про створення єдиної платформи взаємодії і комунікації між поліцією, населенням та місцевою владою”, – розповіла експерт.

IMG_3293

Завантажити брошуру Офісу безпеки громади

Такі центри повинні напряму співпрацювати з громадянами та бути більш відкритими до людей, аніж традиційні й доволі закриті поліцейські відділки. Дуже важливо, щоб стратегія роботи таких центрів відповідала особливостям регіону та правоохоронним потребам місцевого населення. Мешканці змогли б отримувати безоплатну правову допомогу, необхідну інформацію, існував би простір, де вони самі зможуть формувати та впливати на політику безпеки свого регіону.

IMG_9411

Для поліції такі установи є важливими, адже дозволять приймати громадян у комфортних умовах, сприятимуть збільшенню кількості поліцейських, що безпосередньо працюватимуть з людьми і для людей. Водночас це буде місце проведення тренінгів для підвищення кваліфікації самих правоохоронців.

Для місцевої влади це крок у напрямку вирішення проблем комунікації з населенням, залучення громади у процес прийняття рішень та інвестиція у майбутнє, адже йдеться про розробку програм, які запобігатимуть злочинам, а отже, зроблять українські міста безпечнішими.

Присутні обговорили ідею створення Офісу та висловили своє бачення його впровадження в своїх регіонах. Так, були висловлені думки, що потрібні майданчики поза приміщеннями відділків поліції, які “будуть поза існуючою бюрократичною системою” та не матимуть негативних асоціацій у населення. Також були обговорені можливі моделі, структура та кооординація роботи Офісу.

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"