НОВИНИ

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

РУБРИКАТОР

Громадська рада доброчесності вимагає у ІНТЕР право на відповідь

16.06.2017

Шановні читачі “Української правди”!

Усвідомлюю, що серед вас небагато глядачів телеканалу ІНТЕР,:)

Однак хочу попередити, що сьогодні в ефірі цього телеканалу буде чергове – вже друге – поливання брудом Громадської ради доброчесності.

Громадська рада доброчесності складається із представників громадянського суспільства і наділена ЗАКОНОМ повноваженнями перевіряти, чи КАНДИДАТ на посаду судді відповідає критеріям доброчесності і професійної етики. Якщо не відповідає, ми складаємо ВИСНОВОК і передаємо його на розгляд Вищій кваліфікаційній комісії суддів, яка проводить конкурс.

Зараз ми перевіряємо кандидатів до НОВОГО Верховного Суду, який ствроюється замість теперішнього Верховного Суду України і так званих “вишок” – ВГСУ, ВАСУ та инших вищих судів.

Ми робимо це на волонтреських засадах. Нема ніякого ГРАНТУ на нашу діяльність. У нас нема приміщення, АПАРАТУ, аналітиків, відділу комунікацій тощо. Проти нас заряджені корупціонери-судді та їхні політичні патрони у Києві і Москві з грошима і медіями.

Але борються вони проти нас непрофесійно.

Сюжет про Громадську раду доброчесності (ГРД), що вийшов на телеканалі ІНТЕР (Подробности) 13 червня, один із членів ГРД Роман Маселко назвав “Яке прикре самогубство”!)

Журналістка (прости, Господи) Оксана Григорьєва використала для сюжету коментарі одного колишнього адвоката (не вважаю за потрібне зупинятися детально на його особі), а також судді Богдана Саніна. Так-так! Це саме той суддя, який своїм рішенням заборонив Євромайдан.

Ці двоє “джентелменів” паплюжать що є сили Громадську раду доброчесності. А отой адвокат ще й нападає персонально на співкоординатора ГРД Віталія Титича (Віталій Титич також є адвокатом родин Небесної Сотні).

Авторка сюжету – Оксана Григорьєва – не дала ані нам як органу, ані персонально Віталію Титичу й слова у цьому сюжеті, чим порушила базовий стандарт журналісти – баланс думок і точок зору.

У зв’язку з цим “прикрим самогубством” ми готуємо звернення до Незалежної медійної ради та Комсії із журналістської етики, аби ці органи дали персональну оцінку роботі журналістки Оксани Григорьєвої, а також до Нацради з питань телебачення і радіомовлення на предмет дотримання телеканалом ІНТЕР умов ліцензії на мовлення, адже за умовами ліцензії канал має видавати новини з дотриманням стандартів.

Сьогодні обіцяно видати другу серію бруду.

Тим часом ми – члени Громадської раи доброчесності – не будемо давати Інтеру ніяких коментарів, поки право на відповідь в ефірі не отримає Віталій Титич.

Усім гарного вечора!

А ми ще на пленарному засіданні ВККС, де розглядаються наші висновки про (не) відповідність кандидатів до Верховного Суду критеріям доброчесності і професійної етики.

Наталя Соколенко

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"