НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Горбатюк хоче оскаржити недопуск до конкурсу в ДБР у Верховному суді

19.07.2018

Глава департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк збирається оскаржити у новоствореному Верховному суді рішення комісії про недопущення його до конкурсу на посаду директора Державного бюро розслідувань.

Про це він розповів під час ефіру на “Громадському“.

“Відмовили виключно через начебто порушення строків подачі заяви, хоча відповіді мені від конкурсної комісії ДБР не надходило, тобто це була триваюча бездіяльність. Але суд чомусь вирішив, що я порушив строки, відповідно і апеляція підтримала. Ще зараз готуємо позов до нового Верховного суду, сподіваємось що вони поставлять крапку”, – сказав він.

На його думку, під час голосування за голову ДБР було багато обставин, які вказували, що “немає вільного вибору”.

У червні він вже оскаржив в адміністративному суді рішення комісії про недопущення його до конкурсу на посаду директора ДБР.

18 липня конкурсна комісія відібрала 27 кандидатів на керівні посади Державного бюро розслідувань.

Раніше в розпорядження Української правди потрапив список із 15 заздалегідь затверджених кандидатів на керівні посади ДБР, нардеп Сергій Лещенко назвав ще 6 нових прізвищ.

Результати відкритого голосування комісії підтвердили призначення більше половини посадовців зі списку, опублікованого УП.

Зазначимо, що імена 6 посадовців УП не були відомі.

Багато затверджених службовців є креатурами міністра МВС Арсена Авакова та заступника голови Нацполіції Ігоря Купранця.

Зокрема Марчук, Шевцов, Туру, Білоус, Криволапов, Житник, Багров, Пащенко, Костюкова, Калашник, Гайовська-Ковбасюк.

Комісія відібрала посадовців з 436 кандидатів на ключові посади в ДБР: директорів семи територіальних управлінь органу, керівників підрозділів центрального апарату і співробітників підрозділів внутрішнього контролю бюро.

До складу комісії входить 9 осіб по 3 представника від ВРУ, КМУ та президента Петра Порошенка.

Від Верховної Ради увійшли народні депутати Владислав Бухарєв (“Батьківщина”), Євген Дейдей (“Народний фронт”), Микола Паламарчук (“Блок Петра Порошенка”).

Від президента – два професори КНУ імені Тараса Шевченка Роман Майданик (голова комісії) та Віктор Самохвалов, а також партнер юридичної фірми “Саєнко Харенко” Тетяна Сліпачук.

Від Кабінету міністрів доцент Хмельницького університету управління та права Денис Монастирський, заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, перший заступник Міністра юстиції (секретар комісії) Наталія Севостьянова.

Народний депутат Мустафа Найєм писав у своєму блозі на сайті “Української правди”, що на керівні посади в ДБР можуть потрапити судді Майдану і переслідувачі правозахисників.

Як раніше повідомлялося із посиланням на ресурс Prosud, понад 40% претендентів на керівні посади в Державному бюро розслідувань є представниками чинних правоохоронних органів.

‏Станом на кінець червня на близько 700 посад, створення яких передбачено у Державному бюро розслідувань, заяви подали вже понад 5 тисяч претендентів.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"