НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Голова Вовчанського райсуду та експравоохоронець втікли з міста разом зі своїми «новими господарями»

28.12.2022

Державне бюро розслідувань продовжує системно викривати і притягувати до відповідальності зрадників, які перейшли на бік ворога.

Працівники ДБР повідомили про підозру очільниці Вовчанського районного суду Харківської області, яка після захоплення Вовчанська росіянами взялася допомагати загарбникам створювати окупаційну судову установу.

Вона активно закликала своїх підлеглих зрадити Україну, почати працювати в окупаційній структурі та отримати російські паспорти. Після звільнення Вовчанська жінка разом з окупантами втекла до рф.

Також, працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування відносно колишнього правоохоронця з міста Вовчанськ Харківської області, який під час окупації був слідчим у так званому відділі поліції.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Після окупації міста чоловік добровільно перейшов сторону ворога, допомагав створювати окупаційний відділ поліції, чергував на блокпостах, супроводжував автомобільні колони окупантів. Крім того, він разом із військовими рф вишукував українських правоохоронців у відставці та учасників АТО.

У квітні окупаційна адміністрація призначила фігуранта на посаду слідчого у місцевому псевдо правоохоронному органі.

Керівниця районного суду підозрюється в державній зраді, а колишній правоохоронець обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Процесуальне керівництво здійснює Харківська обласна прокуратура.


Нагадаємо, що раніше ДБР скерувало до суду провадження відносно іншого зрадника з Вовчанська. Він працював начальником дільничних інспекторів окупаційної поліції.

Також ДБР скерувало до суду провадження щодо лісничого з Вовчанська, який очолив окупаційний лісгосп, а також відносно колишнього українського правоохоронця з Вовчанська, який в окупантів працював начальником дільничних інспекторів поліції.

ДБР наголошує, за зраду скоєну в умовах воєнного стану відповідальність буде сурова і невідворотна.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"