НОВИНИ

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

РУБРИКАТОР

Голова асоціації власників зброї жорстко засудив дії Авакова

27.02.2017

 Очільник Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін прокоментував скандал навколо нагородної зброї, яку роздав політиками міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Учайкін переконаний, що Аваков приховуватиме інформацію про нагородну зброю для політиків, оскільки міністр порушив закон.
Експерт пояснив, що очільник МВС не мав права нагороджувати вогнепальною зброєю людей, які не мають відношення до силових структур. Міністр розуміє, що порушив закон, тому інформація з цього приводу буде приховуватись. При цьому власників нагородної зброї просили писати листи з проханням засекретити інформацію з тієї причини, що вона нібито може їм нашкодити.
«Аваков це приховував і не хотів галасу. Просто стався витік інформації. Ніхто афішувати це не збирався», – підкреслив в інтерв’ю Апострофуфахівець.
При цьому, за його словами, лише близько 5-7% нагороджених мають право на отримання зброї.
«Вони будуть вигадувати все що завгодно, тільки б закрити це питання. Ви собі навіть не уявляєте, на що вони наважилися. Вони просили народних депутатів писати в МВС листи, в яких заборонялося МВС повідомляти про те, чи ці нардепи є власниками нагородної зброї, з такою мотивацією, що відкриття цієї інформації може нібито нашкодити депутатам. У МВС розуміють, що нагороджувати вогнепальною зброєю людей, що не мають відношення до силових структур, не можна. Таке право має тільки президент України. Але президент в такій кількості не роздає вогнепальну зброю», – наголосив Учайкін.
Крім того, щодо міністра освіти Лілії Гриневич він висловив думку, що кожна жінка повинна мати право на придбання короткоствольної зброї для самозахисту після проходження навчання і отримання ліцензії, і це нормально. Але права повинні бути рівні.
«Не для міністра Гриневич окремо і не для Яни Конотоп, у якої три нагородних ствола, і не для прем’єра Гройсмана, у якого чотири ствола, і не для депутата Котвіцького, який сидить у профільному комітеті і у якого шість стволів. Як ви думаєте чиї інтереси він буде захищати? Явно не громадян України», – стверджує експерт.
До того ж, він зазначив, що українців дарма лякають, ніби у разі надання права на отримання зброю відповідним законом ситуація стане неконтрольованою.
«Досить нам розповідати казки, що ми нап’ємося і один одного перестріляємо. Спікер МВС Артем Шевченко повідомив, що аж 39 осіб загинуло від зареєстрованої зброї протягом 2016 року. А взагалі було 64 випадки застосування зареєстрованої зброї із 1,2 мільйона одиниць. Це 0,000056%. Тому розповідати про 39 загиблих, коли тільки за тиждень стільки людей гине на дорогах у ДТП, це смішно. У нас найкращі показники в Європі щодо поводження із зареєстрованою зброєю», – підсумував Учайкін.
Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"