НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Холодницький відсторонив прокурора САП через провал в оборонній справі

14.03.2019

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розповів, що відсторонив старшого прокурора САП у справі про схеми в оборонній сфері.

Про це він заявив під час засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, повідомляє “Укрінформ“.

“Я не дам на спуск ці матеріали. Я прийняв рішення відсторонити старшого прокурора групи прокурорів від проведення процесуального керівництва через, фактично, провал у процесуальному керівництві у цьому провадженні”, – сказав Холодницький.

Нагадаємо:

25 лютого видання “Bihus.info” оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. У розслідуванні фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.

За даними журналістів, 22-річний Гладковський-молодший разом із партнерами організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки, за які держпідприємства переплачували у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво “Укроборонпрому” знало про оборудки і давало на них згоду.

11 березня журналісти оприлюднили чергову серію розслідування, в якій ідеться, що у Генпрокуратурі, Військовій прокуратурі, Службі безпеки України, Державній фіскальній службі та Національному антикорупційному бюро неодноразово відкривали кримінальні провадження – але вони гальмувалися і навіть закривалися за хабарі.

В “Укроборонпромі”заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування про корупційні схеми за участі оточення президента України і звинуватили журналістів у маніпуляції. Разом з тим концерн відсторонивдиректорів двох своїх підприємств у зв’язку з розслідуванням про розкрадання.

У свою чергу в НАБУ заявили, що вже займалися деякими фактами корупції в оборонній сфері, які викладено у розслідуванні ЗМІ.

Олег Гладковський заявив, що справа, в якій фігурує його син Ігор, “штучно скомпільована з брехливих провокаційних фактів” і її намагаються використовувати у виборчій кампанії”.

4 березня Порошенко звільнив Гладковського з РНБО.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"