НОВИНИ

14.05.2024

10.05.2024

09.05.2024

08.05.2024

07.05.2024

06.05.2024

03.05.2024

02.05.2024

РУБРИКАТОР

Холодницький прийшов на допит і назвав розголошення матеріалів “легким злочином”

03.04.2018

Спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький стверджує, що йому не передавали текст скарги до дисциплінарної комісії прокурорів, ні суті обвинувачень.

“Зараз я хочу дізнатись, навіщо викликали на допит. офіційна версія для відібрання зразків голосу, хоча мого голосу достатньо і публічно”, – сказав Холодницький перед допитом.

“Про скаргу на КДКП я знаю зі ЗМІ. Жодних повідомлень мені не надходилою Я про все дізнаюсь з чуток у ЗМІ. Ситник мені нічого не казав, я побачив його інтерв’ю синхронно з направленням скарги на КДКП”, – заявив керівник САП.

Холодницький також висловив сумнів в об’єктивності розслідування, оскільки в нього є три провадження про незаконне збагачення по департаменту Гуцуляка, який веде розслідування і просив санкцію на негласні слідчі дії.

Він сказав, що провадження зареєстроване за підозрою в розголошенні відомостей досудового розслідування, і “це є легкий злочин”. При цьому він зауважив, що є різниця в тому, хто розголошує. “У випадку Ситника, який є просто директором НАБУ, це питання стоїть дуже гостро. А я процесуальний керівник у кожному провадженні”, – додав Холодницький.

Він заперечує всі обвинувачення на свою адресу.

Як відомо, директор НАБУ Артем Ситник заявив, що підозрює голову САП в тиску на суд, чиновників та свідків з метою дачі ними неправдивих свідчень і відмовляється працювати з Холодницьким. У відповідь Холодницький спростував усі звинувачення та завив, що має намір захищатися.

30 березня зранку у ГПУ мав відбутися допит Холодницького, де в очільника САП хотіли взяти зразки голосу на експертизу, але він не прийшов.

20 березня джерела INSIDER повідомили, що у кабінеті Холодницького було знайдено засоби негласного прослуховування.

Також вони розповіли, що очільник САП розмірковує над відставкою.

Пізніше з’ясувалося, що кабінет Холодницького прослуховувався за санкцією відділу “Кононенко-Грановського” ГПУ.

За інформацією INSIDER, проти Холодницького проводиться оперативно-розшукова справа за статтями “Розголошення даних досудового слідства” та “Порушення права на захист”. Також відомо, що окрім НАБУ очільника САП прослуховало СБУ.

29 березня Ситник визнав, що співпрацює з ГПУ по справі проти Холодницького.

30 березня Ситник та Луценко подали дисциплінарні скарги на Холодницького до кваліфікаційної комісії прокурорів.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"