НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Глава Мінюсту на фоні останніх скандалів нагадав, що в СІЗО вже готові комфортні камери

24.01.2023

Голова Міністерства юстиції Денис Малюська на фоні останніх корупційних скандалів і анонсованих владою “посадок” нагадав, що у СІЗО можна сидіти у комфортній камері, але за гроші, також є “подарункові сертифікати” для друзів.Джерело: міністр юстиції у Facebook

Пряма мова Малюськи: “Ми (законодавча і виконавча гілки влади) до цього готувались задовго до того, як це стало мейнстримом”.

Деталі: Міністр юстиції опублікував спільне фото зі спікером ВР Русланом Стефанчуком з оновленої платної камери СІЗІ.

Він нагадав, що сплатити за платну камеру у СІЗО можна на сайті онлайн будинку юстиції. А також що у продажу є “подарункові сертифікати” на покращені камери.

Згідно з даними онлайн будинку юстиції, перебування у Київському СІЗО обійдеться у 2 000 гривень за добу. Але водночас є система лояльності для тих, хто купує послугу тривалого перебування – 8 000 гривень за тиждень та 12 000 гривень за місяць.

Перебування у слідчих ізоляторах в інших областях коштує дешевше: від 290 гривень за добу (у ДП “Івано-Франківська установа виконання покарань (№ 12)) до 1 000 гривень за добу (у ДП “Львівська установа виконання покарань (№19)” та “Харківський слідчий ізолятор”).

Передісторія:

-Лише за останні місяці в Україні було кілька корупційних скандалів, пов’язаних з чиновниками і депутатами різних рівнів.

-Зокрема, голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко є фігурантом кримінального провадження відкритого після розслідування УП та “Схем” про його близьку подругу, чиїй компанії виділили 1,5 млрд гривень на дороги в області.

-21 січня НАБУ провело обшуки та затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського. Джерела УП повідомили, що Лозинського звинувачують в отриманні хабара в розмірі 400 тисяч доларів при закупівлі генераторів. Пізніше співробітники НАБУ і САП оприлюднили деталі затримання Лозинського. 22 січня Кабмін звільнив його з посади.

-Президент Володимир Зеленський назвав звільнення заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського сигналом усім, чиї дії або поведінка порушують принцип справедливості, і пообіцяв “потужні необхідні кроки”.

В середині січня Державне бюро розслідувань повідомило, що заблокувало схему масштабного розкрадання продуктів харчування для військових.

Пізніше Zn.ua з посиланням на угоду Міністерства оборони про закупівлю харчів повідоммило, що Міноборони закуповує харчі для військовослужбовців у двічі-тричі дорожче, ніж у магазинах Києва.

-Заступник керівника парламентської фракції “Слуга народу” Павло Халімон у розпал повномасштабної війни Росії проти України придбав розкішний маєток вартістю мільйони гривень, оформивши його на іншу особу.

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що корумпованих чиновників чекає відповідальність, і анонсував, що “активні посадки” будуть вже цієї весни.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"