НОВИНИ

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024

14.03.2024

13.03.2024

11.03.2024

РУБРИКАТОР

Ексзаступник голови НПУ Євген Коваль отримав після звільнення 830 тисяч гривень

22.09.2021

Колишній перший заступник голови Національної поліції Євген Коваль тиждень тому подав декларацію.

За даними Нацагентства з питань запобігання корупції, декларацію перед звільненням подають впродовж 20 робочих днів після звільнення. Якщо вірити декларації Євгена Коваля, його останнім робочим днем було 20 серпня цього року. Він отримав понад 830 тисяч гривень виплат після звільнення.

Слід зауважити, що значна кількість поліцейських нижчої ланки після звільнення місяцями очікує виплати їм так званої “вихідної допомоги”.

Крім того, як розповідало «Слідство.Інфо», Євгену Ковалю за минулий рік виплатили на роботі 111 тисяч гривень «для вирішення соціально-побутових питань». Як довідалися журналісти, таку допомогу отримали лише обрані заступники керівника Нацполу. Хто саме — визначив особисто тодішній міністр Арсен Аваков.

Торік Коваль заробив майже 1,4 мільйона гривень. Також він декларував дві квартири у Києві, близько півтора мільйона гривень готівкою та понад 200 тисяч гривень банківських вкладів.

Коваль вважає, що причина його звільнення — політична.

Коментуючи своє звільнення «Слідству.Інфо» Євген Коваль заявив, що вважає його політичним. «Причина звільнення напевно політична. Бо по роботі питань немає», — відповів він журналісту у WhatsApp.

Водночас, він не пояснив, кому могло бути вигідним його звільнення. «Відверто не знаю. Просто звільнили», — написав Коваль.

Зауважимо, що першим заступником керівника Нацполу Євгена Коваля призначили у вересні 2019-го. Перед цим він очолював Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

Як перший заступник голови Нацполу Коваль також очолював кримінальну поліцію. Він, зокрема, керував слідчо-оперативною групою, що розслідувала вбивство журналіста Павла Шеремета. Матеріали слідства у цій справі викликали чимало запитань у громадськості. «Слідство.Інфо», яке ознайомилося із цими матеріалами, зробило низку розслідувань, в яких вказало на недоліки офіційної версії слідства.

Також раніше журналісти показали готельний бізнес родини Коваля — у його батька виявили 8 гектарів землі на Закарпатті вартістю близько 30 мільйонів гривень.

Як раніше розповідало «Слідство.Інфо», скандальний помічник начальника Головного управління Нацполіції у місті Києві Євген Дейдей, який організував завезення балканських ймовірних кілерів до України, звільнився з поліції.

Джерело: за матеріалом “Слідство.Інфо

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"