НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Експрацівник прокуратури, якому підприємець дякував талонами на пальне, заплатить штраф

13.09.2021

Ратнівський районний суд Волинської області визнав колишнього працівника прокуратури винним у зловживанні впливом (вирок від 7 вересня).

У 2019 році підприємець познайомився із начальником Любешівського відділу Маневицької місцевої прокуратури Волинської області. У подальшому, вони стали зідзвонюватись, спілкуватись. Під час чергової зустрічі начальник відділу прокуратури запропонував товаришеві відкрити АЗС в смт. Любешів, назвавши можливі місця для розташування. При цьому говорив, що коли будуть виготовлятися дозвільні документи на АЗС, він посприяє щоб підприємця не перевіряли, не чіпали працівники поліції чи податкової служби, на керівництво яких він зможе вплинути. Але водночас співрозмовник висунув пропозицію передавати йому щомісячно по 50-100 літрів дизельного пального за прикриття роботи автозаправної станції без дозвільних документів і відсутність проблем у її подальшому. Власник АЗС двічі передав талони на 100 літрів дизпалива.

Обвинувачений свою винуватість не визнав і показав, що з заявником мав товариські відносини. Він давав йому юридичні консультації, практичні поради, за які той подякував йому, давши два рази талони на заправку пальним. Колишній начальник відділу прокуратури наполягав, що неправомірної вигоди за вплив на керівників місцевих правоохоронних органів не отримував. Просив його виправдати, оскільки вважає, що це була провокація злочину.

Але суд вважає провину доведеною, оскільки достовірність показань заявника підтверджується результатами аудіо-відео контролю зустрічей та розмов з обвинуваченим.

Троє свідків, які працювали на керівних посадах в Любешівському відділенні поліції і державної податкової інспекції показали, що в 2019 році до них начальник Любешівського відділу прокуратури не звертався із проханням щодо не перешкоджати діяльності автозаправної станції без відповідних дозвільних документів.

Втім, на кваліфікацію дій обвинуваченого це не вплинуло.

Суд оштрафував його на 34 тисячі гривень, а картки на пальне конфіскував у дохід держави.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"