НОВИНИ

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

08.04.2024

05.04.2024

РУБРИКАТОР

Експоліцейського з Донеччини за державну зраду заочно засудили на 15 років

01.06.2023

Амур-Нижньодніпровський районний суд міста Дніпропетровська визнав винним колишнього поліцейського Артема Волошина у державній зраді під час воєнного стану ( вирок від 25 травня).

Із 2021 року Волошин працював дільничним офіцером поліції сектору превенції відділення поліції № 1 Маріупольського районного управління поліції в смт. Нікольське Донецької області.

4 березня 2022 року селище окупували, створивши «Міністерство внутрішніх справ ДНР». У середині місяця обвинувачений Волошин добровільно зайняв посаду поліцейського, а у період з квітня по липень склав присягу на вірність так званій «ДНР».

Чоловік інформував російську владу про співробітників української поліції, так що їх затримували і доставляли на допити, а також охороняв адмінбудівлю окупаційної оліції в смт. Нікольське.

Суду надали відео, на якому колишні українські поліцейські в будівлі Управління патрульної поліції в Маріуполі присягають на вірність «ДНР». Декілька свідків впізнали на цьому відео обвинуваченого.Колега Волошина розповів, що 26 лютого працівники поліції Нікольського отримали наказ евакуюватися. Але спроба виявилась невдалою і вони повернулися, розійшлись по домівках та заховали форму. Свідок уточнив, що тоді Волошин евакуюватися з іншими вже не хотів.

Місцевих поліцейських окупанти схиляли до роботи в «МВД ДНР», записували їх анкетні дані. Однак Волошин, як пригадує свідок, від самого початку перейшов на бік РФ і вільно пересувався показував загарбникам кабінети, розповідав про заправки, на яких лишилося пальне, і про поліцейських, які виїхали.

Свідку з другої спроби вдалося виїхати на підконтрольну Україні територію. Хоча йому перед цим ще подзвонив Волошин і повідомив, що записав його в наряд на для охорони адмінбудівлі.

Волошина у формі «МВД ДНР» бачили інші поліцейські, які виїздили з окупованої території. Він їм відкрито говорив, що перейшов на бік окупантів.

Поліцейська і колишня однокурсниця обвинуваченого у середині березня минулого року евакуювалася з Маріуполя, але на блок-посту її затримали й відвезли до відділку, де три години допитували, а потім відпустили. Там жінка побачила Волошина в піксельній формі з шевронами поліції «ДНР». Волошин був старостою курсу, тому мав всі контакти курсантів, які й начебто повідомив російським окупантам за що отримав підвищення.

Справу розглядали за відсутності обвинуваченого, який переховується від правоохоронних органів.

Волошина засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Покарання він відбуватиме з моменту свого затримання.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"