НОВИНИ

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024

14.03.2024

13.03.2024

11.03.2024

РУБРИКАТОР

Експоліцейська з Ізюма служила окупантам – «здавала» своїх колишніх колег

01.06.2023

Працівники ДБР повідомили про підозру колишній працівниці правоохоронного органу з Ізюма на Харківщині. Жінка перейшла на бік ворога, почала служити в місцевій «народній міліції» окупантів та вишукувала табельну зброю у своїх колишніх колег.Прислужувати окупантам зрадниця почала в березні 2022 року. Вона передала агресорам важливу інформацію про місцевих правоохоронців та наявність у них табельної зброї. Загарбники почали вишукувати всіх хто мав або має відношення до української правоохоронної системи. На такі рейди нерідко виїжджала й сама зрадниця. Вона вимагала переходити правоохоронців на сторону ворога, а також не чинити опору і віддати табельну зброю.

Також, у місцевій черговій частині «народної міліції» вона приймала і реєструвала повідомлення про надзвичайні події, а також відповідала за організацію взаємодії карального відділку з іншими підрозділами окупаційної адміністрації рф.

Перед звільненням Ізюму разом з іншим зрадниками втекла до рф.

Вона заочно підозрюється у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Харківська обласна прокуратура.

Нагадаємо, раніше ДБР повідомило про підозру колишньому ізюмському правоохоронцю, який служив окупантам, попри їх нездатність вивчити назву міста і будував з ними окупаційну владу.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"