НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Ексначальника поліції засудили на 4 роки за підбурювання до хабара

15.11.2019

Шевченківський районний суд м. Чернівці засудив колишнього співробітника поліції до 4 років позбавлення волі за підбурювання до передачі хабара і шахрайство.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 5 листопада.

У серпні 2016 року житель села Мамаївці Чернівецької області сказав знайомому, що на нього написано декілька заяв до поліції, і оскільки він планує виїхати за кордон, то просив дізнатися, чи заведені справи. Його товариш знав тимчасово виконуючого обов’язки заступника начальника Сторожинецького відділу поліції ГУНП в Чернівецькій області. Останній поінформував, що є чотири кримінальні справи – про шахрайське заволодіння майном і крадіжки. При цьому справи щодо заволодіння 1500 доларів під приводом влаштування каналізації у новобудові і крадіжку апарату для чистки каналізації було закрито за відсутністю події злочину. Але поліцейський це приховав,  а натомість розповів, що чоловіка вже збираються оголошувати в розшук. Також він нібито сказав, що за закриття одної справи треба передати 500 доларів. У подальшому відбулася передача $1000.

Поліцейського звинуватили у шахрайському заволодінні коштами і підбурюванні до замаху надання хабара слідчому та керівництву поліції.

Підсудний провину визнавав частково, тільки як шахрайство, переконував, що гроші не планував нікому передавати, а хотів лишити собі. Громадянина, який давав гроші, знає з 2003 року, тоді він був «агентом» в межах слідчого ізолятора до 2010 року, а потім у 2016 році, перейшов до відділу внутрішньої безпеки. Обвинувачений вважає, що це була провокація.

Потерпілий, про чиї кримінальні справи йшлося, з обвинуваченим не знайомий. Він попросив товариша дізнатися про кримінальні справи і той приніс роздруківку з бази поліції. Після передачі «могирича» вони більше не спілкувалися.

Працівники поліції не підтвердили будь-які розмови чи факти передачі їм грошей. Водночас суд визнав вину доведеною показаннями інших свідками та результатами НСРД. На джинсах затриманого також знайшли сліди речовини, якою позначали гроші.

Суд дав 4 роки позбавлення волі. Було взято до уваги незадовільний стан здоров’я і позитивні характеристики обвинуваченого. Зокрема, він був учасником Антитерористичної операції, отримав грамоту і є пенсіонером по інвалідності армії. Амністія і умовне покарання до осіб, засуджених за корупційний злочин, не застосовується.

900 доларів, які були надані потерпілим і використовувалися в НСРД, мають віддати спадкоємцю. Чоловік, який збирався на заробітки і начебто платив за закриття своїх кримінальних справи, помер у віці 39 років від гострої ішемічної хвороби серця. Смерть зафіксовано 1 липня 2019 у селі Мамаївці Чернівецької області.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"