НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Свідок розповів подробиці діяльності “перевертнів у погонах” з Обухова

02.06.2017

«З мене вибивали зізнання у двох злочинах, яких я не скоїв»

Обухів ONLINE  вдалося поспілкуватись з головним свідком по справі двох поліцейських-хабарників, яких нещодавно затримали  за  хабар у розмірі 1500 доларів США. Тоді силовики звинуватили чоловіка в незаконному зберіганні зброї, а потім зажадали від нього «відкуп» за уникнення відповідальності. Хабарників – 32-річного оперуповноваженого Обухівського відділу поліції та 29-річного начальника слідчого відділу підпорядкованого відділення поліції затримали відразу після отримання суми.

«Це поліцейські з Кагарлика, який підлягає Обухівському району. Турін – оперативник і Соколовський – слідчий» , – повідомив нам тоді по цій справі Денис Ярославський, начальник Обухівського відділу поліції ГУНП в Київській області. Один із затриманих, лейтенант поліції, підозрюється в скоєнні інших, більш тяжких злочинів.

Артем, мешканець села Сущани (Кагарлицький район), якому перевертні у погонах й підкинули  бойову гранату, ексклюзивно розповів нам про нещодавні події.

Артеме, як ви взагалі потрапили до цієї історії?

  • Моєму батькові двоє хлопців продали бетономішалку. Просили недорого – віддали за 1300 чи 1400 гривень. Але як виявилося, бетономішалка як раз пропала на підприємстві, що знаходиться неподалік від нас. Про те, що вона крадена, ми навіть не здогадувались. Поліцейські мене покликали дати свідчення про те, що нам продали цю бетономішалку. З цього все і почалось.

Чому ці поліцейські потім вимагали «відкуп» саме від вас, а не від хлопців-крадіїв?

  • Коли мене покликали, я дав свідчення, все було нормально.Але наступного дня мене забрали. Напевне, ці крадії заплатили гроші поліцейським, щоб «відмазатись». Усе вирішили повісити на мене. Мне били у відділку, щоб я підписав папери, що то я вкрав бетономішалку. Били по тілі, по голові, по вухах. Били руками, коліньми.

Як у цій справі з’явилась граната?

  • Бойову гранату РГД-5 мені підкинули. Я знаю, що ця граната одного з хлопців, який украв бетономішалку. Мене ці два поліцейські вивезли на поле, лишили в машині. Самі ж пішли в поле і викопали цю гранату. Намагались мені засунути її в кишеню вітровки, але вона туди просто не вміщалась. Тоді вони просто поклали її біля мене на траву, викликали понятих і зафіксували це. Вони засвідчили, що ця граната у мене була ще у відділку.

Скільки грошей вони від вас вимагали? ЗМІ пишуть по-різному, 1500 та  2500 доларів США?

  • Спочатку вимагали 2500 гривень.. Потім  мені сказали – підписуй папери, давай 40 тисяч гривень, це  1, 5 тис доларів, і ми знімемо з тебе обвинувачення по гранаті і по крадіжці. Мене примушували підписати усе і по гранаті і по крадіжці бетономішалки. На мене все це повісили, сфабрикували ці справи. Я вимушений був підписати ці папери під тиском.

Як про такі дії поліцейських дізнались в СБУ?

  • Я звернувся до СБУ. Місяць вони вели сліжку за цими поліцейськими. Спочатку вони отримали від мене 20 тисяч, через тиждень – ще 20. Їх взяли під час передачі останніх 20 тисяч гривень.Загалом ці два поліцейські взяли у мене по 20 тисяч кожен. Їх коли затримували, перехвачували кількома машинами. Один з них утікав.

Вам цю суму довелося взяти з власного сімейного бюджету?

  • Ні, гроші я позичив. Але дружина моя, звичайно, знала про все це. Дуже нервувала, плакала. Тож, вони мені заподіяли велику моральну шкоду. Мені 24 роки, живу з дружиною та маленькою дитиною, великих грошей у нас ніколи не було.

Чи знали ви про таку зухвалість цих двох поліцейських до цього випадку з вами?

  • Багато хто мені розповідав, що вони діють незаконно, підкладають наркотики і так далі. Зараз ще допитують тих двох  поліцейських, які мене били. Тож, слідство триває.

 

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"