НОВИНИ

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

РУБРИКАТОР

Екскерівник Миколаївської окружної прокуратури Герман отримав довічне ув’язнення за держзраду

29.06.2023

Екскерівника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа визнали винним у державній зраді та засудили до довічного позбавлення волі. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора 28 червня.“За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону колишнього керівника Миколаївської окружної прокуратури визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України)”, – заявили правоохоронці.

Як зазначили в Офісі, прокурори просили максимально можливе покарання ‒ довічне ув’язнення.

“Суд, врахувавши наявні доводи та позиції обох сторін, призначив йому покарання – довічне позбавлення волі з конфіскацію належного майна”, – ідеться у повідомленні.

У суді прокурори довели, що на початку березня 2022 року, колишній керівник окружної прокуратури з власної ініціативи сприяв державі-агресору у веденні війни проти України. Він надавав представникам РФ наявну в його розпорядженні інформацію військового та оперативно-службового характеру щодо поточної ситуації у Миколаєві та Миколаївській області. 

За даними слідства, чоловік передавав інформацію про оперативну обстановку у Миколаєві та області, загиблих військових і цивільних осіб, полонених, місць їх утримання, результати обстрілів Миколаєва, добові паролі на блокпости на території області тощо.

Досудове розслідування проводило Управління СБУ в Миколаївській області.

На суді Геннадій Герман свою провину не визнав.

Засідання суду відвідують батьки загиблих бійців у казармах в Миколаєві у березні минулого року. Люди пов’язують смерть своїх рідних з імовірною держзрадою експрокурора.

23 січня під час засідання прокурор заявив, що підсудний передавав інформацію блогеру з Росії Юрію Подоляку — уродженцю Сумщини, який у 2014 році переїхав до Росії. Той підозрюється у підтримці та співпраці з державою-агресором, пояснив обвинувач.

“Якби законодавством України був передбачений розстріл, ми були б раді якби його розстріляли. На жаль, законодавство України у воєнний час передбачає тільки для зради такого рівня пожиттєве позбавлення волі. Тому ми задоволені цим вироком, тому що у нас немає іншого передбаченого законом покарання”, — зазначила мати загиблого військового Оксана Руцька

Вирок про довічне ув’язнення для екскерівника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа зала засідання зустріла оплесками та вигуками “Слава Україні”.

Як інформує “Суспільне“, рішення виніс 28 червня Приморський районний суд Одеси. Після оголошення вироку Германа закидали сирими яйцями.

Джерело

 

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"