НОВИНИ

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

РУБРИКАТОР

Ексголова Дніпровського суду Києва цинічно прирівняв справи проти суддів Майдану до звірств рф у Бучі

31.05.2022

Колишній голова Дніпровського районного суду Києва прирівняв кримінальні справи проти суддів, які переслідували учасників Автомайдану, до звірств росіян у Бучі.

На цей Фейсбук-допис ексголови суду Володимира Хіміча від 27 травня звернув увагу адвокат потерпілих майданівців Роман Маселко.

«Ви бачите яка до мене увага. Вже дев’ятий рік не можуть мене зламати орки (перевертні). Чистий. Чистий я перед людьми , законом і державою. Вже на мене кинуто більше 120 «прокурорів» і більше 100 «дебеерівців». Стоїмо. Із Дніпровського райсуду м Києва зробили сучасну Бучу. Задіяли всі сили декількох областей. Розпорошили і залякали людей до неймовірності. Зробили незаконні обшуки і виїмки. Задіяли родичів злочинного угрупування братів Зарічанських (один голова суду Крижопільського райсуду Вінницької обл, а інший у групі Горбатюка пробивав незаконні ухвали суду). Абакумівська організація почала діяти давно і явно на руку сучасного ворога. Термінова ліквідація політичного управління ім. Горбатюка та розслідування їх злочинів та покриття злочинів на майдані. По вбивствам людей. Жодного розслідування. Є тільки політичні репресії проти патріотів України», — написав Хіміч.

Адвокат Маселко розкритикував цей пост колишнього служителя Феміди.

«Володимир Хіміч 10 років очолював цей суд і у часи Майдану особисто на підставі сфальшованих рапортів ДАІшників засудив трьох осіб, чиї автомобілі засвітились у поїздці Автомайдану до Межигіря Януковича. Про абсурдність рішень свідчить бодай те, що двох осіб він позбавив прав керування, яких у них взагалі не було,

У найкривавіші дні Майдану судді Дніпровського суду кинули за грати 7 майданівців, затриманих 18 лютого. За даними прокуратури судді, які ухвалювали ці рішення взагалі не мали права розглядати ці справи. Але розподіл на них відбувся за вказівкою Хіміча, який очевидно діяв в інтересах влади Януковича.

Відомо, що такі рішення судді ухвалювали на підставі вказівки з Адміністрації Президента, де за суди відповідав Андрій Портнов.

Тепер Хіміча судять за двома обвинувальними актами у Деснянському та Голосіївському суді. Загалом на лаві підсудних 6 суддів Дніпровського суду. Ще 6 чекають своєї черги.

І ось це Хіміч посмів порівняти з Бучею. А прокурорів, які ведуть його справу назвав орками», — пояснив він.

Маселко також зазначає, що завдяки Вищій раді правосуддя Хіміч замість ганебного звільнення отримав почесну відставку і тепер має за рахунок бюджету величезну пенсію близько 100 000 гривень.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"