НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

РУБРИКАТОР

Двоє співробітників СБУ затримані за напад на прикордонний наряд на Сумщині

19.07.2021

У Службі безпеки України заявили про встановлення причетності двох її співробітників до нападу на співробітників Держприкордонслужби в ніч на неділю, 18 липня. Обидва затримані і передані органам слідства.

Як повідомила прес-служба СБУ в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”, СБУ сама викрила осіб і сама передала слідству – адже для Служби така поведінка неприпустима. На час проведення досудового розслідування обидва учасники нападу, які є співробітниками Служби, відсторонені від роботи, – йдеться в коментарі в неділю ввечері.

У прес-службі наголосили, що “СБУ і надалі всіляко сприятиме слідству, щоб встановити всі подробиці інциденту, а винні були покарані – безвідносно до посад і прізвищ”.

Раніше повідомлялося, що в ніч на неділю на державному кордоні з РФ у Сумській області зловмисники напали на співробітників Державної прикордонної служби України, в результаті порушники заволоділи табельною зброєю прикордонників, яку, однак, згодом було повернуто.

Спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі “24 каналу” в неділю зазначив, що стан постраждалих прикордонників задовільний.

Інтернет-видання «Преступности.НЕТ», посилаючись на власне джерело в ДБР, повідомило, що  співробітники УСБУ в Сумській області були виявлені прикордонним загоном, коли ловили рибу. На зауваження про те, що вони незаконно перебувають на ділянці українсько-російського кордону, відповіли в грубій формі, в результаті чого між прикордонниками та співробітниками СБУ зав’язалася бійка. Останні побили співробітників ДПСУ, відібрали їх табельну зброю, однак кинули його недалеко від місця конфлікту, а самі втекли.

“На даний момент особи нападників, які, до слова, знаходилися в стані алкогольного сп’яніння, встановлені. Найближчим часом їм буде повідомлено про підозру і обрано запобіжний захід “, – зазначив співрозмовник видання.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"