НОВИНИ

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

РУБРИКАТОР

ДВБ Національної поліції повідомив: 26-м новокаховським псевдоміліціонерам оголошено про підозру

08.11.2023

ВБ Нацполіції та СБУ продовжують проводити заходи для притягнення до відповідальності осіб, які працюють на окупанта та здійснюють злочинний вплив на тимчасово окупованій Херсонщині. Цього разу за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора вдалось встановити особи та оголосити про підозру 25-м перебіжчикам та їхньому московському куратору, які нині працюють у “міліції” Нової Каховки.

Працівники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції зібрали доказову базу щодо 26 осіб, учасників злочинної організації, які брали участь у створенні та забезпеченні функціонування незаконного правоохоронного органу – «новокаховскій городской отдел міліціі гу мвд в Херсонской області», здійснювали заходи для повалення конституційного ладу в Україні та проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованій території Херсонщини.

Спочатку «структурний підрозділ» злочинної організації очолив 47-річний чоловік, у минулому міліціонер з анексованого Криму. Однак згодом його замінили на більш надійного «етнічного» росіянина – 55-річного полковника московської поліції. Інші особи, які поповнили лави псевдоправоохоронців Нової Каховки, і досі несуть службу та виконують злочинні накази ворога.

Встановлено, що члени бандформування під виглядом «ряжених міліціонерів» безпідставно проводили обшуки у мешканців з активною проукраїнською позицією та привласнювали майно мирного населення. Крім цього, встановлена причетність фігурантів до викрадення і катування місцевих активістів, а також колишніх правоохоронців. Використовуючи репресивні методи, кремлівські поплічники намагались придушити спротив місцевого населення проти військових формувань росії.

«Почесною» місією для перебіжчиків було забезпечення жорсткої силової підтримки при проведенні нелегітимного референдуму щодо створення республіки «хнр» та її приєднання до російської федерації. Інакодумців місцеві карателі залякували та фальсифікували проти них кримінальні «справи».

Наразі 26 фігурантам заочно інкриміновано створення злочинної організації та участь в ній, організацію та проведення незаконного референдуму, колабораційну діяльність, незаконне позбавлення волі та катування людей (ч.1 та ч.2 ст. 255, ч.3 ст. 110, ч.5 та ч.7 ст. 111-1, ч. 3 ст. 146, ч. 2 ст. 127) Кримінального кодексу України.

Заходи проводили оперативники внутрішньої безпеки НПУ спільно з працівниками Херсонського управління Служби безпеки України та слідчими Головного слідчого управління СБУ. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"