НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

ДТП з дітьми суддів: як безкарність породжує трагічні наслідки

01.11.2023

Випадкам ДТП за участю саме суддів або їхніх родичів неодноразово передували факти безкарності цих осіб. Про це пише Ділова столиця.Так, позавчора на Тернопільщині сталося смертельне ДТП за участі членів суддівської родини. Водій автомобіля, який рухався своєю смугою, від удару “суддівського” авто загинув на місці.

ДТП трапилася на автодорозі Монастирська – Бучач – Чортків – Скала Подільська, зазначає видання.

“За кермом машини Infiniti, яка виїхала на зустрічну смугу, перебував син судді Лідії Квятковської Дмитро. Його авто врізалося у “Peugeot 406″, водій якої загинув на місці”, – йдеться в повідомленні.

Водія “Infiniti FX35”, затримали та взяли зразки крови для перевірки на вміст алкоголю.                                                                             Лідія Квятковська

Як повідомив активіст Роман Довбенко в соцмережах, син судді Чортківського райсуду Дмитро Квятковський раніше вже був затриманий поліцією за п’яне кермування. У березні 2022 року Квятковського зупинили поліцейські та запропонували йому пройти тест на алкотестері, на що той “відмовився і поводився неадекватно”. Відповідальності тоді Квятковський уник.

На п’яному водінні ловили сина голови Шевченківського районного суду Львова Галини Білінської. Тоді Ігор Білінський також не був притягнений до відповідальності. Справу передали до суду, де головувала його мати. І попри те, що ця обставина, серед інших, лягла у негативний висновок Громадської ради доброчесності, мати-суддя й досі продовжує обіймати свою посаду.                                                                                               Суддя Галина Білінська

Ще один син ще одного судді на Луганщині, будучи п’яним за кермом, кілька років тому збив дівчину. Тоді водій BMW Х5 Ілля Кравченко, який є сином судді на той момент Ленінського районного суду, втік з місця ДТП. А до вказаної події Іллю Кравченка поліція неодноразово ловила на п’яному кермуванні авто.

Тож випадкам ДТП за участю саме суддів або їхніх родичів неодноразово передували факти безкарності цих осіб, і причина такого явища коріниться у безкарності самих суддів, зазначили журналісти.

Нагадаємо, як писав Цензор.НЕТ, суддя Білінська, яка допомогла синові уникнути покарання, так і не склала кваліфікаційного іспиту.

ВККС ще у серпні розпочала процес її оцінювання, але до цього часу ще не спромоглася визначитися зі звільненням вказаної судді. 

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"