НОВИНИ

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

РУБРИКАТОР

ДТП та 300 доларів: що відомо про справу затриманого на хабарі патрульного

30.05.2019

Слідство вважає, що патрульний заручився підтримкою колег та отримав від водія 300 доларів за те, щоб не складати адмінматеріали.

Інші поліцейські, які могли бути причетні до корупційної схеми, у справі проходять як «невстановлені особи».

23 березня на facebook-сторінці СБУ у Вінницькій області з’явилося резонансне повідомлення — на хабарі затримали патрульного поліцейського. Цей випадок став четвертим відомим, коли співробітник управління патрульної поліції нашої області фігурує в корупційному скандалі.

У прес-службі СБУ тоді написали, що патрульний вимагав 300 доларів за те, щоб не надсилати до суду адмінматеріали за порушення правил дорожнього руху. Затримали поліцейського «на гарячому» — коли він нібито отримував гроші.

ДТП біля автомийки

Відтоді пройшло вже більше двох місяців. Справу веде управління Державне бюро розслідувань, яке знаходиться в Хмельницькому. У матеріалах судового реєстру описані деякі подробиці справи. Попався поліцейський із роти № 1 вінницької патрульної поліції. 22 лютого 2019-го чоловік за кермом Mercedes-Benz не впорався з керуванням та наїхав на стовпчик біля автомийки. Після цієї аварії водій евакуював машину на ремонт. Через кілька днів після інциденту, 6 березня, водія викликали в управління патрульної поліції, що на Ботанічній. Правоохоронці сказали чоловіку, що ведеться перевірка через інцидент біля автомийки, а на нього самого складуть адмінматеріали за вчинення ДТП та за те, що залишив місце аварії.

Група невстановлених службових осіб

За матеріалами розслідування, 20 березня один із патрульних зателефонував водію та сказав, що можна «вирішити питання» зі штрафами за 300 доларів. Слідчі ДБР пишуть, що перед дзвінком патрульний заручився підтримкою колег. З ким саме — невідомо. У справі вони проходять як «невстановлені службові особи управління патрульної поліції у Вінницькій області». 23 березня на вулиці Некрасова патрульний отримав хабар за непритягнення водія до відповідальності — так стверджує слідство. Одразу ж його затримали та вилучили гроші. У той же день поліцейському вручили підозру у вчиненні злочину. Як запобіжний захід суд обрав цілодобовий домашній арешт.

Хто опинився під слідством

Патрульний Ігор Вергеліс працює в поліції з 2016 року. Заслужив звання старшого лейтенанта. У березні був затриманий та став підозрюваним у справі про хабарництво. За інформацією прес-служби вінницької патрульної поліції, правоохоронець наразі не звільнений, але відсторонений від роботи. Зателефонували адвокату підозрюваного патрульного Галині Семко. На жаль, вона відмовилася коментувати справу підзахисного. А вже через кілька хвилин після розмови з адвокатом журналісту подзвонив прокурор військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України Роман Клим’юк. Запитав про те, звідки у журналістів інформація про справу. Отримав відповідь, що з відкритих джерел, а саме судового реєстру. Нагадаємо, що раніше навіть командир роти, у якій служить Вергеліс, потрапляв у корупційний скандал. Зараз він уже екс-поліцейський. Також двоє інших правоохоронців із цієї ж роти опинялися під слідством.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"