НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

Детектив НАБУ, звільненого за порушення присяги, поновлюється на роботі

01.06.2018

 

Окружний адміністративний суд Києва поновив на роботі старшого детектива Національного антикорупційного бюро Валентина Болгова, звільненого за порушення присяги, правил етичної поведінки держслужбовця, за дії, що шкодять авторитету державної служби і використання повноважень в особистих інтересах.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на рішення суду від 17 травня.

1 серпня 2017 року НАБУ застосувало до Болгова дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення.

В НАБУ Болгов працював на посаді старшого детектива – керівника Третього відділу детективів Третього підрозділу детективів Головного підрозділу детективів.

За матеріалами службового розслідування, в ході планування та підготовки заходів з документування можливих неправомірних дій службових осіб місцевого самоврядування Болгов начебто запропонував третій особі надати подарунок на користь залученої до співробітництва особи за допомогу у зміні цільового призначення належних їй земельних ділянок.

У подальшому Болгов нібито повідомив залученій до співробітництва особі неправдиву інформацію, що земельну ділянку подарують в їх спільну власність і запропонував варіанти подальшого користування та розпорядження нею – будівництво об’єкту нерухомості для подальшого продажу.

Залучена до співробітництва особа повідомила керівництво НАБУ і продемонструвала аудіозапис розмови з детективом, в ході якої той обговорює можливі варіанти розпорядження ділянкою.

За результатами службового розслідування, керівнику НАБУ Артему Ситнику рекомендували детектива звільнити, що він і зробив.

Перед звільненням детектив місяць перебував на лікарняному, а перед тим провів місяць у відпустці.

Згідно з законом «Про державну службу» дисциплінарне стягнення не може бути застосовано під час відсутності державного службовця на службі у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, під час перебування його у відпустці або у відрядженні.

Суд дійшов висновку, що дисциплінарне стягнення до детектива застосовано під час його тимчасової непрацездатності, лише з відтермінуванням початку дії. Крім того, детектив належним чином не повідомлявся про службове розслідування і в нього не відбиралися письмові пояснення.

У підсумку суд визнав звільнення детектива незаконним і постановив поновити його на посаді. Також суд визнав його право на отримання середнього заробітку за час вимушеного прогулу. Однак Болгов не подав довідки про зарплату, тому суд не зміг вирішити це питання. Водночас детектив має право на додаткове рішення щодо відшкодування зарплати.

Суд визначив, що рішення про поновлення Болгова на посаді виконується негайно.

За даними сайту «Судова влада», 30 травня на рішення суду подано апеляційну скаргу.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"