НОВИНИ

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

РУБРИКАТОР

Держслужбовця з Ради звинувачують у побитті поліцейського

28.01.2019

На Львівщині керівник секретаріату Комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції Юрій Сорочик завдав тілесних ушкоджень патрульному поліцейському під час зупинки авто на вимогу правоохоронців.

Про це повідомила у Facebook журналіст, голова поліцейської комісії в поліції Львівщини Вікторія Балицька.

За її даними, інцидент стався 26 січня близько 22:00 на кільцевій дорозі між н.п.Рудно і Рясне-Руське (Львівщина), де патрульні зупинили автомобіль BMW X5, який рухався без увімкнених фар ближнього світла.

“За кермом була жінка, у салоні перебував чоловік. За інформацією джерела, пасажир почав агресивно себе поводити, ображати патрульних, а згодом вдарив одного із низ кулаком в обличчя”, – пише журналіст.

За її даними, держслужбовця затримали і завезли у Шевченківський відділ поліції Львова.

“Патрульний із підозрою на черепно-мозкову травму звернувся до лікарів. Держслужбовець теж відвідував травмпункт із забоями. Він стверджував, що його побили поліцейські. Припускаю, забої отримав під час затримання. А на водійку таки склали протокол про адмінпорушення”, – додала Балицька.

Речник Нацполіції Ярослав Тракало підтвердив “Українській правді” факт інциденту.

“Щодо даної ситуації, то і справді відбувся конфлікт. Патрульний поліцейський звернувся до медичного закладу за фактом нанесення йому тілесних ушкоджень. З цього приводу призначене службове розслідування. Деталі встановлюються”, – зазначив він.

Тракало повідомив, що Шевченківський відділ поліції Львова вніс запис до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.345 ККУ (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків).

Санкція за ч.2 ст. 345 передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"