НОВИНИ

03.05.2024

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

РУБРИКАТОР

Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції затримаа двох патрульних поліцейських на хабарництві

27.11.2023

Фігуранти безпідставно звинуватили чоловіка у керуванні авто у стані наркотичного сп’яніння та за гроші обіцяли не притягувати його до адміністративної відповідальності. В рамках очищення системи оперативники ДВБ Нацполіції та слідчі ДБР затримали патрульних поліцейських одразу після отримання хабаря.

Поки одні поліцейські ризикують життям у зоні проведення бойових дій, захищаючи територіальну цілісність держави, деякі їхні колеги дозволяють собі ганебні вчинки. Так працівники Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції викрили двох інспекторів взводу Управління патрульної поліції в Одеській області ДПП на протиправній діяльності.

Встановлено, що під час чергування патрульні поліцейські зупинили автомобіль яким керував місцевий мешканець. Під час розмови поліцейські повідомили водію, що він нібито знаходиться у стані наркотичного сп’яніння і якщо той не хоче мати проблем із законом, то має надати патрульним «відкупні».

За матеріалами внутрішньої безпеки поліції слідчі ДБР, розташованого у місті Миколаєві, розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці задокументували факт отримання поліцейськими 22 000 гривень хабаря. Після чого за силової підтримки бійців відділу швидкого реагування ДВБ затримали фігурантів у службовому автомобілі. Гроші вилучили.

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури та за сприяння керівництва ДПП НПУ патрульних затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Невдовзі їм буде повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. За незаконні оборудки поліцейським загрожує до десяти років позбавлення волі. Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"