НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

ДБР затримало ще чотирьох херсонських зрадників, які працювали на окупантів у колонії

17.12.2022

Працівники ДБР у ході проведення стабілізаційних заходів затримали у Херсоні чотирьох працівників Північної виправної колонії №90, які під час тимчасової окупації міста працювали на загарбників.

ДБР почала документувати цих колаборантів, як і багатьох інших, ще до визволення міста Збройними силами України. Вже після звільнення міста ДБР провело комплекс оперативно-розшукових заходів для уточнення місця знаходження зазначених осіб та затримало їх.

Після захоплення Херсону російськими військами працівники колонії погодилися працювати у незаконно створений рф органі виконання покарань – «Северная исправительная колония №90». Вони вірно виконували усі вказівки представників окупантів та утримували за ґратами українців, не згодних із російською окупацією.

Досудове слідство триває, встановлюються спільники та інші особи, які можуть бути причетні до вищезазначеної колабораційної діяльності.

Кримінальне провадження розпочато за статтею державної зради, вчиненій в умовах воєнного стану.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі за клопотанням прокуратури двоє підозрюваних вже перебувають під вартою, вирішується питання про обрання запобіжного заходу іншим.

ДБР попереджає, що кожен зрадник та колаборант буде викритий, затриманий та притягнутий до відповідальності згідно із Законом. Короткострокова вигода від співпраці з ворогом перетвориться на ганебне і тривале ув’язнення.

Менше зрадників – ближче Перемога!

Нагадаємо:

ДБР затримало колаборантів з херсонського СІЗО, які незаконно утримували українських патріотів.

ДБР затримало зрадника з херсонської колонії, який перед звільненням міста випустив ув’язнених.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"