НОВИНИ

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

РУБРИКАТОР

ДБР викрило правоохоронців, які заробляли на збуті наркотиків, зокрема і серед ув’язнених

27.10.2021

Слідчі ДБР викрили групу осіб, які розповсюджували наркотики в установі виконання покарань у Бахмуті.

За попередньою інформацією, молодший інспектор відділу режиму та охорони спільно з трьома особами, які утримуються в слідчому ізоляторі, налагодили схему збуту наркотиків серед ув’язнених.

Чоловіки отримували «замовлення» від ув’язнених та передавали їх спільникам на волі. У свою чергу правоохоронець отримував наркотики, проносив їх до СІЗО та ховав в обумовленому місці.

26 жовтня 2021 року молодшого інспектора затримали під час спроби помістити до схованки чергові пакунки з наркотичними засобами, схожими на метадон.

Наразі тривають обшуки за місцем проживання затриманого та у приміщеннях установи. Встановлюються інші особи, що причетні до злочину.

Усім учасникам схеми готується повідомлення про підозру у незаконному придбанні, зберіганні з метою збут та незаконному збуті особливо небезпечного наркотичного засобу у місця позбавлення волі, вчиненому повторно за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Донецька обласна прокуратура, оперативний супровід – Нацполіція.


Крім того, слідчі краматорського ДБР завершили досудове розслідування стосовно трьох колишніх працівників батальйону патрульної служби поліції особливого призначення в Запорізькій області, які організували схему отримання хабарів від наркозалежних.

Вони залучили до «співпраці» наркозалежного мешканця Луганської області.

Погрозами поліцейські змусили чоловіка підкидати наркотики іншим наркозалежним.

Після того правоохоронці зупиняли вказаних громадян для перевірки документів та огляду їх кишень, де виявляли заборонені речовини. За гроші їм пропонували уникнути відповідальності.

07 травня 2021 року під час отримання чергового хабаря поліцейські зрозуміли, що їх викрили та намагалися втекти на авто. Проте співробітники ДБР наздогнали їх та затримали.

У службовому авто правоохоронців виявлені та вилучені гроші.

Вони обвинувачуються в одержанні службовою особою неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України). Обвинувальний акт направлено до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Луганська обласна прокуратура, оперативний супровід – СБУ.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"