НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

ДБР викрило групу правоохоронців, які на Луганщині вимагали гроші у наркозалежних

12.05.2021

ТУ ДБР у Краматорську, за сприяння ДВБ Нацполіції, викрило групу у складі трьох поліцейських, які вимагали та отримували гроші від наркозалежних мешканців Луганської області.

За попередньою інформацією, троє поліцейських батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Скіф» ГУ НП в Запорізькій області за попередньою змовою розробили та застосували схему отримання неправомірної вигоди.

Вони залучили до «співпраці» наркозалежного мешканця Луганської області. Погрожуючи йому притягненням до кримінальної відповідальності за фактом виявлення наркотичної речовини, поліцейські змусили чоловіка підкидати наркотики іншим наркозалежним.

Надалі, проводячи перевірку документів та огляд у цих громадян, поліцейські «виявляли» заборонені речовини та пропонували за певну грошову винагороду уникнути відповідальності за зберігання заборонених засобів.

В результаті спецоперації ДБР затримало трьох поліцейських при в’їзді до Лисичанська Луганської області. У службовому авто затриманих була виявлена та вилучена неправомірна вигода.

За декілька годин після затримання поліцейським повідомлено про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

За клопотанням слідчого ДБР суд обрав затриманим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави по 158 тис. грн. Наразі підозрювані перебувають в СІЗО.

У разі доведення вини їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Луганська обласна прокуратура, оперативний супровід – ГВ БКОЗ ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"