НОВИНИ

03.05.2024

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

РУБРИКАТОР

ДБР виявляє зрадників з правоохоронної системи, які перейшли до лав загарбників

18.11.2023

ДБР продовжує системну роботу щодо виявлення та притягнення до відповідальності зрадників та колаборантів, які перейшли до лав загарбників. Впродовж тижня за матеріалами розслідувань ДБР суд виніс два заочні вироки щодо перебіжчиків, ще одному пособнику окупантів повідомлено про підозру.

Рішенням Хортицького районного суду міста Запоріжжя колишнього правоохоронця з Токмака, який добровільно перейшов на бік ворога, заочно засуджено на 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У так звану «народну міліцію м. Токмака» колишній чоловік влаштувався за власною ініціативою майже з перших днів її створення. Після окупації міста він збирав матеріали щодо колишніх колег та передавав їх окупантам, відбирав у них табельну зброю, брав участь в обшуках та викраденні людей.За «досягнення» перед окупаційною владою йому навіть дали можливість «отримати житло» – заселитися у дім, з якого виїхали власники. Наразі він знаходиться на тимчасово окупованій території та оголошений у розшук.

Суд визнав колишнього правоохоронця винним у державній зраді за ч. 2 ст. 111 КК України.


Також суд визнав винним у колабораційній діяльності та засудив до 13,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна екскомандира відділення пожежно-рятувальної частини з Донецької області.

Посадовець у квітні 2022 року добровільно пішов на співпрацю з ворогом та очолив відділення рятувальників так званої днр. На посаді командира відділення він виконував злочинні накази ворога та діяв на шкоду державній безпеці нашої країни.

Його визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).


Працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування щодо працівниці одного з райвідділів Управління Державної міграційної служби України в Луганській області.

Обвинувальний акт скеровано до суду.Після захоплення росіянами населених пунктів Сватівського району на Луганщині, окупанти запропонували співробітниці міграційної служби працювати у так званому «Міловському районному відділі внутрішніх справ мвс лнр». Вона проводила паспортизацію на тимчасового окупованих територіях. Експрацівниця міграційної служби обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статі передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.


Про підозру у держзраді повідомлено колишньому інспектору, який працював у правоохоронній системі України з 2019 року в Луганській області.

Чоловік після повномасштабного вторгнення росії в Україну у квітні 2022 року пішов на співпрацю з агресорами та отримав посаду в «новоайдарському районному відділенні міністерства внутрішніх справ лнр».Зловмисник активно виступав на боці терористів, вишуковував громадян з проукраїнською позицією та виконував інші накази окупаційного керівництва. Крім того, чоловік допомагає російським пропагандистам створювати фейкові матеріали.

Він підозрюється у переході на бік ворога в період збройного конфлікту, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).


Санкція статей державної зради та колабораційної діяльності передбачають покарання у вигляді аж до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснювали Запорізька, Львівська, Рівненська та Луганська обласні прокуратури.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"