НОВИНИ

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

РУБРИКАТОР

ДБР продовжує викриття зрадників і колаборантів у судовій та правоохоронній системах

31.07.2023

Працівники ДБР продовжують системну роботу з викриття та притягнення до відповідальності зрадників та колаборантів, якій перейшли на бік загарбників під час збройної агресії рф.Минулого тижня за матеріалами Бюро до суду направлені обвинувачення щодо двох колишніх суддів та ще 10 правоохоронців, митників та пенітенціаріїв, які пішли «працювати» на ворога. Ще двом зрадникам заочно повідомлено про підозру.

Зокрема, завершено досудові розслідування щодо двох колишніх суддів, які наразі співпрацюють з агресором. Обвинувальні акти направлено до суду.

Колишня суддя з Луганської області вирішила «будувати кар’єру» в окупантів, а тому пішла допомагати загарбникам створювати на тимчасово окупованих територіях незаконну судову владу. У 2018 році жінка отримала посаду голови фейкового верховного суду терористів з лнр і наразі координує діяльність «судової гілки влади» на тимчасово окупованих територіях Луганщини. Вона регулярно дає інтерв’ю пропагандистським ЗМІ, здійснює безпосередній розгляд справ проти українців на окупованих територіях.

Жінка обвинувачується у публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу та до захоплення державної влади, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та державній зраді (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

Інший суддя з Донеччини вже 9 років очолює так званий суд в окупованому Тельманівському районі Донецької області.

Після захоплення частини Донецької області проросійськими незаконними збройними формуваннями він не виїхав з тимчасово окупованої території, а почав сприяти створенню та функціонуванню фейкових судових органів.

Псевдосуддя виносить юридично нікчемні вироки громадянам України та звітує про свої «рішення» на брифінгах та пресконференціях для пропагандистських ЗМІ. Крім того, за фіктивними рішеннями він активно стягує з місцевих мешканців судові збори та штрафні санкції для поповнення окупаційної «казни».

Колишній суддя обвинувачується за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).


Завершено досудове розслідування щодо ексзаступника начальника з інтендантського та комунально-побутового забезпечення державної установи «Північна виправна колонія (№ 90)», який під час тимчасової окупації Херсонської області працював на боці ворога.

Він брав участь у незаконному створенні окупаційної установи на базі української колонії, отримав від загарбників дозвіл на носіння зброї та безперешкодний проїзд блокпостів. Також встиг прийняти присягу громадянина рф.

Після звільнення Херсону фігурант переховувався у місті, але був викритий працівниками ДБР разом зі співробітниками СБУ. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Колишній заступник начальника «Північної виправної колонії (№90)» обвинувачується у добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованих територіях (ч. 7 ст. 111-1 КК України).


Також працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування щодо колишнього правоохоронця та співробітниці митниці з Куп’янського району Харківської області. Вони під час тимчасової окупації регіону перейшли на бік ворога.

Зрадник-правоохоронець допомагав окупантам створювати в Куп’янську так звану народну міліцію. Для того, аби догодити загарбникам він затримував місцевих мешканців нерідко застосовуючи фізичну силу. Крім того, особисто приймав повідомлення про злочини від населення та оформлював їх відповідно до законодавства країни-агресора, а також повідомляв окупантам дані про деяких військовослужбовців Збройних сил України та співробітників СБУ.

Так само перейшла на бік росіян і працівниця місцевої митниці. Для неї новим місцем роботи стала окупаційна адміністрація. Її призначили спеціалістом у так званий відділ торгівлі та промисловості. На своїй посаді вона відповідала за документообіг та кореспонденцію.

Також приймала документи від місцевих мешканців, які хотіли отримувати від окупантів виплати чи гуманітарну допомогу, активно агітувала переходити на бік ворога своїх земляків. Крім того, її долучали до незаконних перевірок місцевих підприємців.

Обидва зрадники втекли до рф перед звільненням району.


ДБР заочно повідомило про підозру і колишній правоохоронниці з Вовчанська, яка очолила так званий відділ кадрового забезпечення незаконного правоохоронного органу окупантів. Перед звільненням Вовчанська вона теж встигла втекти до рф.

Колишній правоохоронець та працівниця митниці з Куп’янська обвинувачуються, а правоохоронниця з Вовчанська підозрюється у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статей у всіх зрадників передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на 15 років або довічного ув’язнення з конфіскацію майна.


Працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування відносно кадровика правоохоронного органу Старобільського району Луганської області, який пішов у «найми» до окупантів. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Колишній правоохоронець залишився на тимчасово окупованій території Луганщини та перейшов на бік ворога. Він перекваліфікувався з «кадровика» на оперативного чергового. За результатом розслідування обвинуваченого оголошено у розшук, а на його земельні ділянки у Луганській області, загальною вартістю понад 2 млн гривень, накладено арешт.

Експравоохоронця заочно судитимуть за державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.


Бюро також заочно повідомило про підозру колишньому правоохоронцю з Херсону, який під час окупації міста «служив» окупантам. Він добровільно влаштувався до незаконного органу влади рф та брав участь в охороні стратегічно важливих інфраструктурних об’єктів.

Колишній правоохоронець підозрюється у колабораційній діяльності, (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років.


Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо чотирьох колишніх правоохоронців з селища Якимівка Мелітопольського району Запорізької області, які перейшли на бік ворога, боролися з українським спротивом та здійснювали наругу над державними символами.

Обвинувальні акти направлено до суду.

Обвинувачуються інспектор, помічник чергової частини, водій та дільничний офіцер. Аби вислужитись перед окупантами вони зривали прапори та герби України, замальовували державні символи. Зібрали та надали ворогу перелік місцевих правоохоронців, зокрема учасників АТО/ООС.

Крім того, розшукували та доставляли до фейкового «правоохоронного органу» людей, які не підтримували та чинили спротив незаконній владі.

Усіх чотирьох правоохоронців обвинувачують у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.


Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно двох колишніх начальників пожежно-рятувальних частин Головного управління Державної служби надзвичайного стану у Луганській області, які перейшли на бік ворога у перші дні повномасштабного вторгнення.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Встановлено, що рятувальники міста Рубіжне та Новопсковськ Луганської області аби зберегти свої посади, погодились на пропозицію щодо зміцнення окупаційної влади російської федерації та так званої «лнр». Залишаючись на своїх посадах, колаборанти таким чином планували заспокоїти суспільство та створити ілюзію законності дій окупантів.

Їх обвинувачують у добровільному зайнятті посад в незаконних правоохоронних органах (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі до 15 років.

Процесуальне керівництво здійснює Генеральна інспекція Офісу Генерального прокурора, Донецька, Запорізька, Луганська, Харківська, Херсонська, Чернігівська обласні прокуратури.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"