НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

ДБР продовжує боротьбу з корупцією у правоохоронних органах. Повідомлено більше 1000 підозр

18.01.2023

Не зважаючи на повномасштабну російську агресію, Державне бюро розслідувань спільно з підрозділами протидії корупції інших правоохоронних органів минулого року провело кропітку роботу щодо розслідувань злочинів, скоєних співробітниками правоохоронних органів.За результатами розслідувань правоохоронцям повідомлено понад 1 000 підозр. Частину цих злочинів складали правопорушення, пов’язані із бойовими діями в Україні, наприклад: злочини проти основ національної безпеки, державна зрада та колабораціонізм.

Не залишились поза увагою працівників Бюро й інші злочини, не пов’язані з бойовими діями. Не зважаючи на війну в Україні деякі нечесні службовці правоохоронних органів, замість роботи на оборону держави, думали і діяли тільки заради інтересів власної наживи та збагачення.

Саме тому робота з протидії корупції, хабарництву та схемам за участі правоохоронців залишається другим фронтом для України, на якому ДБР ефективно діє в авангарді вже не один рік.

Прикладами такої роботи є наступні факти:

-ДБР та СБУ затримали співробітника Служби безпеки України, який працював на спецслужби РФ та передавав їм таємні дані

-ДБР не допустило незаконний перетин кордону генерал-майором СБУ в запасі.

-ДБР затримало прокурора однієї з окружних прокуратур міста Одеси на хабарі у 3 тис. дол. США. Він брав гроші за те, що у суді не вимагатиме для обвинуваченого у пограбуванні із застосуванням насильства покарання, пов’язане з позбавленням волі.

-ДБР спільно з ДВБ Нацполіції викрило на хабарництві та затримало керівника правоохоронного органу райцентру на Тернопільщині, який вимагав гроші навіть у пенсіонерів.

-На Львівщині судитимуть учасників злочинної групи, яка переправляла військовозобов’язаних за кордон. Створили та очолили групу громадянин України та державний інспектор одного з відділів митного оформлення. Зловмисники залучили до своєї діяльності ще двох інспекторів прикордонної служби та одного мешканця Жовкви.

-У Чернівцях ДБР викрило канал контрабандного переміщення цигарок до Румунії. Про підозру повідомлено інспектору прикордонної служби 31 прикордонного загону (м. Чернівці), який сприяв незаконному переміщенню тютюну через кордон.

-Чиновник міграційної служби постане перед судом за продаж українських паспортів росіянам. Посадовець за гроші вносив до Єдиної інформаційної автоматизованої системи управління міграційними процесами ДМС України фотографії іноземців разом з даними померлих українців.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"