НОВИНИ

17.05.2024

16.05.2024

15.05.2024

14.05.2024

10.05.2024

09.05.2024

08.05.2024

РУБРИКАТОР

ДБР продовжує активну боротьбу з корупцію в правоохоронних та контролюючих органах

09.11.2022

Під час війни головні зусилля та увага державних структур зосереджені на протидії зовнішньому ворогу, проте боротьба із корупційними злочинами залишається надважливим напрямком роботи Державного бюро розслідувань. Деякі працівники правоохоронних та інших контролюючих органів продовжують навіть під час війни використовувати владні повноваження заради особистої наживи. Така підривна діяльність у мирні часи перешкоджає нормальному функціонуванню державних органів, а під час воєнного стану – ставить під загрозу саме існування української державності. Дії зловмисників підточують силу та обороноздатність країни зсередини, підігруючи ворогу.

Боротьба із корупцією та незаконним використанням владних повноважень залежить і від самих працівників державних установ. Тому особлива відповідальність покладається на керівників відповідних державних структур та правоохоронних органів, які в першу чергу повинні відповідати за чистоту власних рядів.

Попри надскладні умови та багатовекторність роботи під час воєнного стану Бюро продовжує системно боротися з корупцією серед правоохоронців та інших контролюючих органів.

Показниками такої роботи є кількість оголошених підозр та направлених до суду обвинувачень за відповідними статтями.

Завдяки роботі ДБР за 10 місяців 2022 року до суду направлено 3 тис. 635 обвинувальних актів стосовно 3 тис. 901 посадовця-корупціонера. Всього повідомлено про підозру 4 тис. 490 особам, 554 – були оголошені у розшук.

Зокрема, було затримано 78 корупціонерів з-поміж працівників правоохоронних органів, 8 податківців та 11 митників. Про підозру оголошено 606 правоохоронцям, 23 податківцям та 101 митнику. До суду направлено обвинувальні акти стосовно 382 правоохоронців, 26 податківців та 89 митників.

Серед вказаних кримінальних проваджень за останні місяці особливого розголосу набули такі факти:

-У серпні працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо правоохоронця з Хмельниччини, який вимагав біткоїни у фігуранта кримінального провадження за нерозголошення особистої інформації про нього.

-ДБР повідомило про підозру правоохоронцю з Дніпропетровської області, який вимагав у буковинського агентства з нерухомості хабар за виключення організації з переліку ризикових платників податків.

-ДБР повідомило про підозру правоохоронцю, який вимагав 20 тис. доларів за повернення викраденого елітного авто.

-У вересні ДБР викрило двох працівників Держрибагентства, які налагодили схему незаконного вилову білуги та севрюги в Одеській області.

-Працівники ДБР повідомили про підозру правоохоронцю, який організував систему поборів на Запоріжжі за уникнення черг при виїзді на тимчасово окуповану територію.

-У жовтні на Одещині працівники ДБР затримали правоохоронця, який вимагав 5 000 доларів США у батька, син якого обвинувачується в смертельному ДТП. За цю суму правоохоронець обіцяв домовитись з суддею пом’якшити вирок для сина – на вирок, не пов’язаний з позбавленням волі.

-У листопаді працівники ДБР повідомили про підозру правоохоронцю з Київщини, який за 4 тис. доларів США обіцяв обвинуваченому у розбої вплинути на суддю та закрити провадження щодо нього.

Робота триває. ДБР попереджає – кожен корупціонер обов’язково буде притягнутий до відповідальності згідно із Законом.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"