НОВИНИ

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

08.04.2024

РУБРИКАТОР

ДБР про премії для своїх співробітників на час воєнного стану

18.03.2022

Інформація, поширена деякими ЗМІ щодо додаткової грошової винагороди для всіх працівників ДБР, не відповідає дійсності. Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресцентр ДБР.

Як зазначається, йдеться виключно про працівників підрозділу спеціального призначення ДБР, які від самого початку вторгнення перебувають на передовій.

 “Вони пліч-о-пліч з підрозділами Головного управління розвідки, Нацполіції та іншими виконують бойові завдання. Підрозділи ДБР перебувають за місцями своєї дислокації”, – йдеться у повідомленні.

Також зауважується, що працівники Центрального апарату, у тому числі керівництво ДБР, перебувають у Києві, а слідчі та оперативні працівники виконують визначені завдання. Виключенням є підрозділи регіонів, де йдуть активні бойові дії. Навіть попри це передислокація стосується переважно адміністративних відділів та працівниць жінок.

“ДБР продовжує активно працювати на перемогу України. Виявляє ворожі ДРГ, порушує кримінальні провадження щодо колаборантів та робить багато іншого для протидії російській агресії та дотриманню правопорядку в Україні. На даний момент вже зареєстровано понад 120 кримінальних проваджень за державну зраду та колаборціонізм”, – додають в ДБР.

“Просимо журналістів та власників медіа не розганяти зраду там, де її немає. Ми спільно з колегами по правоохоронному блоку, з усім народом України робимо все можливе і неможливе задля перемоги над російським агресором”, – резюмують в Бюро. 

Нагадаємо, що керівник ДБР Олексій Сухачов звернувся до прем’єра Дениса Шмигаля з проханням про додаткову винагороду у розмірі 30 тисяч гривень для рядових і начальників ДБР на час воєнного стану.

Про це йдеться у листі Сухачова на ім’я Шмигаля, що є у розпорядженні “Української правди”.

“Прошу доповнити перелік суб’єктів, яким може виплачуватись додаткова винагорода згідно із постановою Кабінету міністрів України від 28.02.2022 номер 168 “Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їхнім сім’ям під час дії воєнного стану”, особами рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань”, – сказано у листі.

Відповідно до положень цієї постанови Кабміну, додаткова винагорода має розмір у 30 тисяч гривень щомісячно. І виплачується вона військовослужбовцям ЗСУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, головного управління розвідки Міністерства оборони, Нацгвардії, Державної прикордонної служби, УДО, Держспецзв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, військовим прокурорам ОГП, ДСНС, співробітникам служби Судової охорони, особам начальницького складу управління спеціальних операцій НАБУ та поліцейським.

Сухачов посилається на низку законів та зазначає, що на співробітників ДБР мають поширюватись умови забезпечення такі, як у працівників Національної поліції.

“Українська правда” поцікавилась зарплатами в ДБР. Так, за даними джерел в уповноважених органах, заробітна плата слідчих та оперуповноважених ДБР становить близько 60 тисяч гривень, заступників директора – близько 80, а директора – більше 100 тисяч гривень.

При цьому, за даними співрозмовників “Української правди” в Державному бюро розслідувань, на час воєнного стану їх перевели здебільшого у західні області країни. Зокрема головне слідче управління, за винятком окремих відділів, переведене до Львівської та Івано-Франківської областей. 

Джерело

Джерело 2

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"