НОВИНИ

17.05.2024

16.05.2024

15.05.2024

14.05.2024

10.05.2024

09.05.2024

08.05.2024

РУБРИКАТОР

ДБР повідомило про підозри у держзраді ще п’ятьом правоохоронцям Запоріжжя, які досі прислуговують окупантам

18.04.2023

Працівники ДБР заочно повідомили про підозру у державній зраді ще п’ятьом колишнім працівникам правоохоронних органів Запоріжжя, які  досі прислуговують окупантам.

На початку тимчасової окупації Запорізької області старша інспекторка та патрульна Василівського районного управління стали працювати у так званій «народної міліції м. Кам’янка-Дніпровська». До них доєднався ще один патрульний цього ж управління.

Правоохоронець, що відповідав за забезпечення роботи спеціальних майданчиків центру ГУНП, погодився на працевлаштування в іншому незаконно створеному правоохоронному органі – «народній міліції м. Дніпрорудне». А працівник відділу реагування Мелітопольського районного управління знайшов себе у «народній міліції м. Василівка».

У взаємодії з управлінням ДВБ Нацполіції України встановлено, що всі п’ять фігурантів досі служать ворогу. Вони виконують вказівки загарбників та отримують винагороду в рублях. Формально вони патрулюють вулиці міста, здійснюють чергування, охороняють громадський порядок. Насправді насаджують закони рф, вишукують партизанів, агітують до співпраці з ворогом, пригнічують спротив. Всі вони стали невіддільним елементом каральної окупаційної машини.

Їм повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Запорізька обласна прокуратура.

Робота з викриття колаборантів на тимчасово окупованих територіях продовжується. Жоден з них не повинен уникнути відповідальності за зраду. Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"