НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

ДБР повідомило про підозру ще 6 правоохоронцям з Луганщини, один з них навіть став пропагандистом

15.08.2022

ДБР продовжує викривати зрадників та колаборантів, які добровільно перейшли на бік ворога та обійняли посади у незаконно створених окупаційних органах влади.

Працівники ДБР повідомили про підозру трьом правоохоронцям з Луганської області, які після повномасштабного вторгнення російської федерації до України зрадили присязі.

Одразу після окупації регіону російською федерацією, вони висловили свою підтримку діям загарбників, добровільно погодились обійняти посади правоохоронців у незаконно створеному на тимчасово окупованій території України правоохоронному органі – «ровд мвд лнр» та присягнули на вірність рф та так званій «лнр».

Ще два колаборанти з Луганщини пішли на співпрацю з окупаційною владою та погодились працювати у незаконно створеному окупантами підрозділі так званого міністерства з надзвичайних ситуацій «лнр».
Таким чином, всі зрадники підозрюються у добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Їм загрожує позбавлення волі строком до 15 років.

Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснюють Київська міська та Львівська обласна прокуратури.


Також працівники ДБР розпочали спеціальне досудове розслідування щодо заступника керівника Старобільської прокуратури на Луганщині. Його підозрюють у державній зраді.

За даними слідства, підозрюваний умисно вступив у злочинну змову з представниками так званої «лнр», допомагав пропагандистським каналам ворожої держави поширювати фейки про Україну та проводити підривну діяльність. Зокрема, він давав інтерв’ю російським телеканалам, представляючись працівником української прокуратури та демонструючи своє посвідчення. При цьому зрадник розповсюджував брехню про нібито якісь «злочини» окремих підрозділів ЗСУ проти мирного населення, уявні НАТівські бази на території області тощо.

Слідчі ДБР за процесуального керівництва Офісу Генпрокурора повідомили йому про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Передбачене статтею покарання – 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"