НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

ДБР перевірить відеозаяву щодо зловживань керівництва патрульної поліції у Кривому Розі

29.06.2022

Працівники ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом можливого перевищення службових повноважень керівництвом патрульної поліції у Кривому Розі (ч. 2 ст. 365 КК України).

Після оприлюднення у соцмережах інформації щодо протиправних дій посадовців Криворізької поліції – звинувачення їх у корупції, переслідуванні підлеглих та домаганні до жінок-поліцейських буде проведене всебічне досудове розслідування.

ДБР закликає автора звернення та співробітників патрульної поліції до співпраці зі слідством. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Почалось все з того, що у соціальній мережі TikTok невідомий чоловік звернувся до Офісу президента, МВС, Нацполіції, СБУ, Патрульної поліції та інші правоохоронних органів із закликом розслідувати «кричущу ситуацію в Кривому Розі». Це звернення швидко підхопили у різних соціальних мережах.

Чоловік стверджує, що керівництво патрульної поліції міста організувало злочинне угруповання. Автор відео звинувачує особисто командира полку патрульної поліції Кривого Рогу Олексія Нікіфорова та його заступників.

«Під їхнім керівництвом побудувалась систематична корупція з місячним оборотом у 500 тисяч гривень. Я вже мовчу про систематичні порушення прав поліцейських, залякування останніх від дружніх до керівництва організованих кримінальних елементів […] Пані Павліченко (Катерина Павліченко, заступниця міністра внутрішніх справ України — ред.), звертаюся особисто до вас із таким ганебним явищем як домагання до жінок-поліцейських з боку керівництва патрульної поліції Кривого Рогу», — йдеться у зверненні.

Він уточнив, що жінок навантажують паперовою роботою, примушують складати компанію за обідами та вимагають сексуального контакту. В разі відмови жінок негайно відправляють на блокпост або піший патруль.

Джерело

Джерело 2

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"