НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

ДБР намагалось конфіскувати 200 планшетів, які волонтери привезли для ЗСУ

08.04.2022

Держбюро розслідувань намагалось конфіскувати 200 планшетів, які волонтери привезли з-за кордону для українських захисників. Про це у Facebook повідомила співзасновник благодійної організації Razom for Ukraine Любов Шипович.

“На пропускному пункті Шегині представник ДБР (а саме ‪Олексій Демків‬ Дбр Львів) намагається конфіскувати 200 планшетів, які наш водій везе для військових частин з усіма супровідними документами згідно постанови уряду про гуманітарний вантаж. Намагається забрати “за дорученням Львівської Обласної Військової Адміністрації”, правда в тій же адміністрації нас запевняють, що ніяких доручень не давали. Ніяких документів представник ДБР не хоче показувати. Митники мовчки відходять в сторону, кажуть, що це не їхня справа”, – розповіла Шипович.

Про це повідомили у поліцію, СБУ та ДБР, однак реакції, поки, немає.

“Ось так і відбувається, поки хтось захищає східний, південний і північний кордони, ДБР безстрашно захищає західний кордон від гуманітарних вантажів. І їм плювати, що Razom for Ukraine передали в Україну допомоги вже на понад 10 мільйонів доларів, що в кількох країнах сотні волонтерів по 15 годин на день без вихідних збирають кошти, купують, сортують, возять через кордони, провозять до військових частин туди, куди ті самі ДБР навряд погодились би їхати. І замість того, щоб довезти вантаж і вже розподіляти його на військові частини, наші волонтери в Україні воюють з доблесним ДБР. Але ми переможемо і їх, і разом з нашими військовими орків із сходу теж”, – підсумувала вона. 

Пізніше волонтерка повідомила що вантаж таки пропустили. “Прохання видалити пост я відхилила  і готова тепер кожен такий випадок виносити публічно. Бо великі фонди то піднімуть шум і не дадуть себе образити, але скільки є невеликих волонтерських груп, які не дуже можуть захиститись від митниці і подібних структур, які воюють на західному фронті” – з обуренням написала вона.

 Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"