НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

“Чудеса авторозподілу”. Громадськість вимагає справедливого розгляду справи суддів Маруліної-Щасної

08.06.2022

Довести до логічного завершення справу суддів Маруліної-Щасної — справа честі! Суддя Печерського райсуду Києва Світлана Шапутько зобов’язала продовжити розслідування справи про «відмазування» судді Окружного адмінсуду Києва Любові Маруліної у справі про п’яне водіння. Нещодавно слідчий Держбюро розслідувань Володимир Ісамбаєв закрив цю справу, бо «не зміг отримати докази».

У чому суть?

Кримінальне провадження у цій справі відкрили за заявою члена правління Фундації DEJURE. У заяві він зазначив, що під час розгляду справи судді Любові Маруліної було втручання в авторозподіл суду, щоб цю справу розглядала «правильна суддя» — голова Дарницького райсуду Києва Тетяна Щасна.

Детальніше про цю історію ми писали тут https://bit.ly/3H4tkzx

Чому розслідування цієї справи важливе?

Бо свідчить про суддівську кругову поруку, містить ознаки відмазування за п’яне водіння і втручання в авторозподіл справ. А далі вже почалось відверте відмазування судді від кримінальної відповідальності.

Якщо коротко: суддя Тетяна Щасна домогла судді Любові Маруліній уникнути покарання за п’яне водіння. А тепер ДБР та Печерський райсуд Києва спробували допомогти вже Щасній уникнути розслідування.

Нагадаємо, у червні 2020-го суддю ОАСК Любов Маруліну затримали за кермом напідпитку. У результаті маніпуляцій із авторозподілом, справа перетворилася зі справи про нетверезе водіння у справу щодо неповнолітніх.

Ми виявили ці факти і подали заяву про злочин до ДБР. Натомість слідчий швидко закрив справу, бо начебто не зміг отримати докази.

«Допоміг» йому у цьому відомий багатьма сумнівними рішеннями суддя Печерського райсуду Києва Олексій Соколов, який відмовив слідчому у витребуванні необхідних для розслідування матеріалів. У ДБР цим радо скористалися і закрили справу.

Але незаконність такого закриття була такою очевидною, що суддя Шапутько вимушена була скасувати постанову. Тож розслідування «чудес авторозподілу» у Дарницькому райсуді Києва буде продовжене. А нас тепер, окрім суддів Маруліної та Щасної, зацікавив ще й суддя Соколов. Його ухвала, яка є явним проявом кругової поруки, буде окремим предметом нашого вивчення.

Ми докладемо всіх зусиль, щоб судді, які правосуддя підмінили круговою порукою, були покарані!

***

Справа №380/15102/21

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"