НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

Чотирьох поліцейських судитимуть за викрадення людини та незаконне заволодіння автомобілем

27.07.2021

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно злочинної групи у складі п’яти осіб, з яких четверо – працівники Солом’янського управління поліції ГУ НП у м. Києві, які обвинувачуються у незаконному позбавленні волі людини, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань, а один із них – у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб із цивільною особою, що завдало великої матеріальної шкоди (ч. 2 ст. 146 та ч. 3 ст. 289 КК України).

Згідно матеріалів слідства, четверо правоохоронців організували план, спрямований на незаконне позбавлення волі 50-річного мешканця м. Львів з метою отримання від нього грошових коштів.

Так, отримавши інформацію про те, що потерпілий періодично виступає посередником у продажу автомобілів, під виглядом покупців поліцейські домовились з ним про зустріч та огляд транспортного засобу – автомобіля марки «Toyota Land Cruiser Prado 150» вартістю понад 1 млн грн.

Перебуваючи у одному з райцентрів на території Київської області, співробітники поліції, не маючи жодних законних підстав, вдягнули на чоловіка кайданки та, протиправно утримуючи в своєму автомобілі, почали вимагати від нього 10 тис. доларів США за не притягнення до відповідальності за сфабрикованим обвинуваченням у нібито спробі продажу викраденого автомобіля.

Отримавши від потерпілого частину коштів у сумі 2 тис. євро правоохоронці відпустили його.

Згодом один із вказаних працівників поліції залучив знайомого, який за допомогою евакуатора мав перевезти автомобіль, що продавав львів’янин, до обумовленого місця для подальшого продажу без згоди власника. Однак, вказані дії було вчасно викрито під час спроби транспортування автомобіля до сховку.

У подальшому за результатом проведених слідчих дій вдалося викрити усіх учасників злочинної схеми.

Викрито злочин прокурорами спільно зі слідчими ДБР за оперативного супроводження Київського міського управління Департаменту внутрішньої безпеки НП України.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"