НОВИНИ

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

08.04.2024

05.04.2024

РУБРИКАТОР

Чоловіка, який з ножем напав на поліцейського в харківському метро, ув’язнили на 9 років

14.10.2021

Фрунзенський райсуд Харкова виніс вирок за посягання на життя співробітника поліції (вирок від 7 жовтня).

19 серпня 2019-го у харківському метрополітені на станції метро «ім. О.С. Масельського» поліцейський отримав виклик чергової. Біля чергової стояли дві жінки, які стверджували, що за ними гнався чоловік із ножем і вказали на обвинуваченого.

Коли правоохоронець підійшов до громадянина, то він ударив його ножем в напрямку серця, поранивши. Поліцейському вдалося затримати зловмисника. Отримані ним порізи відносяться до легких тілесних ушкоджень.

Протягом судового розгляду чоловік вину не визнавав і розповідав, що за кілька днів до інциденту на станції метро «ім. О.С. Масельського» працівники поліції забрали у нього телефон і вимагали принести гроші. Того дня на цій же станції метро дві жінки почали кричати на нього, обзивати, але він лише побажав їм щасливої дороги та зайшов до вестибюлю метро, та останні прослідували за ним і звернулися до чергової, яка викликали поліцію. Поліцейський запитав, що в нього в кишенях та кинувся на нього, повалив на підлогу. Обвинувачений говорив, що не мав у руках ножа, можливо, в його кишені були уламки ножа-пилки, одна це не той ніж, що оглядався судом. Скаржився, що на нього наділи кайданки, прикували до батареї, не давали пити та їсти, а потерпілий сам порізався у підсобці приміщення метрополітену.

Однак в кінці розгляд справи чоловік частково вину визнав, попросив пробачення у потерпілого та пояснив суду, що не бажав вбивати поліцейського. Але протягом тривалого часу в різних місцях на нього тиснули працівники поліції. Коли в метро до нього звернувся працівник поліції, то він ударив його ножем. Підсудний не заперечував, що досліджений у судовому засіданні ніж належав йому.

Подія підтверджувалася показаннями свідків і записом з камери відеоспостереження станції метрополітену.

Про чоловіка відомо, що він неодружений, не працює і раніше несудимий.

Суд не визнаєв пом’якшуючою обставиною щире каяття, оскільки вважає, що під час судового розгляду це не підтверджується.

Обвинуваченого засудили до 9 років тюремного покарання. 2 роки покарання він уже відбув під час попереднього ув’язнення.

Потерпілому стягується 20 тисяч гривень моральної шкоди.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"