НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Чоловік, який мав 10 судимостей, вкусив поліцейського за вухо і відправився за грати на 4 роки

23.09.2022

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області визнав чоловіка винним в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень (вирок від 20 вересня).

16 липня 2022-го близько 23 год. 10 хв., на трасі «Київ Одеса» капрал поліції зупинив жигулі, які рухалися під час комендантської години. У водія спостерігалися знаки алкогольного сп’яніння і йому запропонували пройти перевірку на місці, на що той погодився і пройшов до службового автомобіля працівників поліції. Та далі під час освідування чоловік почав вести себе агресивно та сперечався з правоохоронцями. Почувши словесну перепалку, з автомобіля вийшли два пасажири, одним із яких був обвинувачених. Чоловіки підійшли до автівки поліції і заважали проведенню освідування свого товариша, який був за кермом, при цьому вели себе агресивно та сварилися нецензурною лайкою в бік працівників поліції.

Обвинувачений штовхнув патрульного та намагався вирвати у нього рацію радіостанцію, по якій той викликав допоміжні наряди для врегулювання конфлікту. Поліцейський застосував до громадянина сльозогінний газ. У відповідь чоловік нахилився і вкусив його за вухо.

Патрульному заподіяно рану вушної раковини, що відноситься до категорії легких тілесних ушкоджень, що спричинило короткочасний розлад здоров’я.

Cуд кваліфікує дії чоловіка як умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням службових обов’язків (ч.2 ст.345 ККУ).

Обвинувачений визнав скоєння цього злочину, щиро покаявся, вибачився перед потерпілим. Сказав, що не зможе детально пояснити, в який момент конфлікту вкусив поліцейського, адже був п’яний. Шкоду не намагався відшкодувати через відсутність коштів.

У минулому чоловік має 10 судимостей за корисливі злочини проти власності громадян і проти громадської безпеки, громадського порядку: вироки щодо нього ухвалювалися в період із 1993 по 2019 рік. Влітку 2021-го громадянин був звільнений з Білоцерківської виправної колонії № 35 по відбуттю строку тюремного покарання.

Обставинами, що обтяжують покарання, є скоєння злочину в стані алкогольного сп’яніння та з використанням умов воєнного стану.

Cуд бере до уваги відомості про попередні випадки притягнення до кримінальної відповідальності. І вважає неможливим виправлення та перевиховання обвинуваченого без ізоляції від суспільства та призначає йому покарання ближче до максимальної межі у межах санкції ч.2 ст.345 ККУ.

На думку суду, чоловік є небезпечним для суспільства, має деформацію життєвих принципів, систематично вчиняє кримінальні правопорушення, належних висновків для себе не зробив, після звільнення з місць позбавлення волі через рік знову вчинив злочин за обтяжуючих обставин, що свідчить про його виняткову зухвалість, стійку злочинну та антисоціальну спрямованість.

Суд призначив 4 роки позбавлення волі. Від моменту затримання громадянин перебуває під вартою.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"