НОВИНИ

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

РУБРИКАТОР

Чернівецькі журналісти хочуть від керівництва облполіції відкритості

15.02.2018

Чернівецькі журналісти написали листа начальнику обласного управління поліції Сергію Пілігріму, у якому скаржаться на закритість прес-служби Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області та закликають його виправити ситуацію. У ГУНП в Чернівецькій області пообіцяли надати журанілстам відповідь.

У своєму зверненні, яке опублікував сайт «Молодий буковинець», журналісти нагадали, що два роки тому вони зверталися з аналогічним листом до Пілігріма, проте від того часу «ситуація тільки погіршилась», повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Журналісти зауважують, що прес-служба замовчує суспільно важливу інформацію і відповідальність за це представники ЗМІ покладають особисто на Сергія Пілігріма.

«Останнім часом складається враження, що прес-служба в управлінні поліції існує не для розповсюдження суспільно важливої інформації, а для її замовчування. Ми розуміємо, що жодних рішень без прямої вказівки керівництва працівники прес-служби не приймають, а тому вважаємо, що усю відповідальність за діяльність прес-служби (а точніше – бездіяльність) несете особисто Ви, як начальник ГУНП. Красномовним підтвердженням такої зневаги до важливості ЗМІ з Вашого боку та боку Ваших підлеглих може слугувати ситуація з вибухом гранати в приміщенні обласної фіскальної служби – ані працівники прес-служби, ані Ви особисто, будучи на місці події, не врахували за необхідне проінформувати працівників ЗМІ (які перебували на місці події, у декількох метрах від вас) про деталі цієї суспільно важливої події. Більше того, на сьогодні журналісти і досі не можуть дізнатися деталей вибуху через замовчування інформації прес-службою ГУ НП у Чернівецькій області», – йдеться у зверненні журналістів.

Крім того журналісти жаліються на «куце» та неоперативне подання інформації ГУНП у Чернівецькій області.

«Звісно, багато хто зараз киває на нещодавно прийнятий закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування”, нібито саме через нього журналістам тепер важче отримувати інформацію. Проте після численних роз’яснень, у тому числі і речника Міністерства внутрішніх справ, стало зрозуміло, що цей Закон не має впливати на комунікацію поліцейських та ЗМІ», – зазначають журналісти.

Вони закликали Сергія Пілігріма «у найкоротші терміни зробити усе можливе, аби виправити вже критичну ситуацію з (не)наданням інформації працівникам ЗМІ» та заявили, що можуть звернутися до керівництва Національної поліції України та Міністерства внутрішніх справ України.

Під зверненням підписалися 15 журналістів з Чернівців.

Начальниця відділу комунікацій ГУНП в Чернівецькій області Жанетта Осавелюк повідомила «Детектору медіа», що пан Пілігрім листа бачив та планує відповісти.

«Так, лист надійшов, він його бачив. Журналістам буде надана відповідь. Є певний термін на розгляд листа, ми вже потім доповімо, – повідомила вона. – До нас лист надійшов через електронну пошту на нашу відомчу електронну адресу. І там зазначена адреса, куди ми маємо направити відповідь».

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"