НОВИНИ

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024

14.03.2024

13.03.2024

11.03.2024

РУБРИКАТОР

Через проблеми з тиском після атестації суд зобов’язав дати черкаській прокурорці другий шанс

01.10.2020

Черкаський окружний адміністративний суд виніс рішення за позовом начальника відділу ювенальної юстиції прокуратури Черкаської області Валентини Колчіної до Генеральної прокуратури України.

У своєму позові прокурорка вимагала визнати протиправним рішення кадрової комісії ГПУ про неуспішне проходження нею атестації за результатом складання анонімного тестування. Крім того, мав бути призначений повторний іспит.

Як зазначено у матеріалах справи, після проходження першої частини іспиту в березні цього року із результатом 84 бали із 100 Колчіна відчула погіршення самопочуття, а саме різкий біль в ділянці голови, запаморочення, підвищення артеріального тиску та загальну слабкість. Водночас вона направилася на проходження другого етапу тестування, який провалила, набравши 88 балів із 93 необхідних. Після цього вона викликала “швидку” до приміщення, де проходила атестація. Медики “швидкої” зафіксували підвищення артеріального тиску. Потім прокурорка надала заяву про проходження атестації в інший день.

Як зазначили працівники Генеральної прокуратури у своєму запереченні до позову, результати тестування зафіксовано у відповідних відомостях, у яких Колчіна підтвердила їхню правильність власним підписом. У примітках до цієї відомості будь-які зауваження з боку позивача щодо процедури та порядку складання іспиту на загальні здібності та навички з використанням комп’ютерної техніки – не зазначені.

Крім того, безпосередньо під час складання іспиту Колчіна не зверталася до членів атестаційної комісії із заявою про погіршення самопочуття або ж про проблеми із технікою. Тому її заява про призначення повторного тестування була оцінена як безпідставна.

Розглянувши доводи сторін, суд ухвалив рішення задовольнити позов прокурорки у повному обсязі та зобов’язати Генерально прокуратуру дати можливість їй пройти тест повторно.

Зазначимо, що захисником Колчіної у суді був адвокат Денис Бобер, який нині є головою територіальної виборчої комісії міста Черкаси. Бобер певний час був головним закупівельником департаменту освіти та гуманітарної політики, проти посадовців якого підлеглими Колчіної була відкрита та розслідувалася низка кримінальних проваджень, пов’язаних із зловживаннями під час здійснення закупівель продуктів харчування для дошкільних навчальних закладів. Однак протягом року більшість із них була закрита через нібито відсутність складу злочину. Партнер Бобра по адвокатському об’єднанню – Гліб Сидоров – захищає в судах інтереси ще одного посадовця департаменту освіти Богдана Бєлова, якому вручена підозра за фактом закупівлі коштовної картоплі у ТОВ “Каштан-плюс”. Зазначимо, що Сидоров також є й адвокатом цієї приватної фірми, що фактично виступає монополістом із постачання продуктів харчування до закладів дошкільної освіти міста.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"