НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Через особисту образу керівник райвідділу поліції наказав затримати і побити кривдника

26.01.2021

Слідчі ТУ ДБР у м. Києві повідомили про підозру одному з колишніх керівників райвідділу поліції Чернігівської області.

Встановлено, що у вересні минулого року керівний склад відділу поліції спільно вживали алкогольні напої у домоволодінні одного з мешканців м. Новгород-Сіверськ. Після сварки посадовці поліції залишили помешкання, проте на ґрунті особистої образи повернулися із залученням сил і засобів підпорядкованого відділу за сигналом «Тривога», та незаконно проникли до помешкання вказаного громадянина, де застосовували до нього та інших присутніх осіб фізичну силу та спецзасоби (кайданки, гумові кийки та газ дратівливої дії).

Внаслідок цього потерпілі отримали тілесні ушкодження.

Крім того, власника домоволодіння та його товариша, який перебував у непритомному стані, без законних на те підстав, було затримано та доставлено до відділу поліції. При цьому жодних підозр не висувалося, а процесуальні документи щодо їх затримання не складалися.

Таким чином, колишній керівник райвідділу підозрюється у:

-порушенні недоторканності житла (ч. 1 ст. 162 КК України);

– перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, які супроводжувалися насильством із застосуванням спеціальних засобів (ч. 2 ст. 365 КК України);

– завідомо незаконному затриманні, вчиненому в особистих інтересах (ч. 3 ст. 371 КК України).

Наразі досудове розслідування триває та встановлюється причетність інших працівників поліції до вчинення вказаного злочину. А також вирішується питання про обрання колишньому правоохоронцю запобіжного заходу.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Чернігівська обласна прокуратура. Оперативний супровід – Чернігівське управління ДВБ Нацполіції.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"