НОВИНИ

03.05.2024

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

РУБРИКАТОР

Бубенчику інкримінується лише поранення силовиків, стаття про вбивство помилкова

25.04.2018

Заступниця генерального прокурора Анжела Стрижевська заявила, що стаття 115 Кримінального кодексу була інкримінована активісту Майдану Івану Бубенчику помилково. Адже, за її словами, у слідства наразі немає достатніх доказів причетності Бубенчика до вбивства 2 та більше силовиків.

Про це Стрижевська повідомила у коментарі Громадському.

«Помилка слідчих і прокурорів є дороговартісною для кримінального провадження. Я вважаю, що це була помилкова підозра саме за статтею 115 КК, оскільки на момент оголошення підозри 3 квітня достатніх підстав стверджувати, що саме ця особа була причетна до такого тяжкого злочину, у матеріалах провадження не було», — сказала вона.

Стрижевська пояснила, що Бубенчику правильно інкримінувати лише статтю 348 Кримінального кодексу.

«Повторюсь, вважаю, що не було достатніх підстав (інкримінувати статтю 115 КК, — ред.), тому що об’єктивних відомостей про те, що підозрюваний у провадженні був причетний до вбивств інших осіб, у слідства немає», — додала вона.

У відповідь на питання журналістки, чи вважає заступниця генпрокурора справу Бубенчика прецедентною, вона відповіла ствердно:

«Прецедентність цієї справи полягає у тому, що ми маємо встановити, що відбулося на Майдані, дати цьому оцінку не лише політичну, наше завдання давати суто юридичну оцінку цим подіям».

24 квітня мало відбутись засідання суду у справі підозрюваного у вбивстві правоохоронців на Майдані Івана Бубенчика, суд перенесли на 27 квітня через відсутність 2 захисників.

Нагадаємо, правоохоронці затримали активіста Майдану Івана Бубенчика 3 квітня і привезли його до Києва. Прокуратура вручила  Бубенчику підозру у вбивстві правоохоронців на Майдані.

4 квітня у справу Бубенчика втрутився генеральний прокурор Юрій Луценко, він вирішив змінити групу прокурорів у справі.

Згодом Івану Бубенчику, якому раніше оголосили підозру у вбивстві правоохоронців під час подій Євромайдану, змінили підозру.

У департаменті спецрозслідувань ГПУ Громадському повідомили, що оскаржать рішення Луценка про зміну прокурорів у справі Бубенчика, оскільки це є втручанням у роботу слідчих.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"