НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

Бігус відповів на звинувачення Семочка щодо співпраці зі спецслужбами

17.10.2018

Журналіст-розслідувач Денис Бігус заперечує, що для підготовки програми про високопосадовця розвідки Сергія Семочка використовувалися методи, яких не передбачає робота журналіста.

Про це він написав у facebook.

“Остаточно мене добила теза про те, що для зйомок цього товариша нам знадобилася мало не кремлівська ДРГ. Його знімали по суті однією машиною. Яка під кінець остаточно поламалася, і яку ми полагодимо завдяки донату (пожертві – ред.). Ні, хлопці. Щоб зняти про вас кіно – небагато потрібно, не перебільшуйте”, – написав Бігус.

Раніше, коментуючи в ефірі телеканалу ZIK розслідування щодо себе, Семочко заявив, що невелика команда журналістів нездатна фіксувати високопоставленого співробітника СБУ впродовж року, щоб це не було помітно.

“У програмі показані ракурси, як виїжджає моя машина, як я рухаюся містом. Це є елементи візуального стеження, є елементи використання оперативно-технічних засобів, тобто цілого комплексу. Що це і хто це – на ці питання ми дамо відповідь найближчим часом”, – наголосив Семочко.

В цьому інтерв’ю Семочко заявив що не має стосунку до будинків під Києвом вартістю в мільйони доларів, а його дружина є виключно громадянкою України.

Раніше із журналістського розслідування стало відомо, що родина Сергія Семочко володіє будинками під Києвом вартістю в мільйони доларів, а члени його родини мають громадянство Росії.

За даними програми, наразі родина Лисенків-Котонів постійно курсує між Києвом та анексованим Кримом.

Зазначається, що у серпні Інтернет-видання ОРД опублікувало копії російських паспортів – нібито виданих Тетяні Лисенко, Анастасії Котон і Володимиру Котону.

За матеріалами журналістського розслідування НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо Семочка.

Служба безпеки в рамках розпочатого за заявою журналіста Дениса Бігуса кримінального провадження за статтею “державна зрада” перевіряє опубліковану в ЗМІ інформацію стосовно Семочка.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"