НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Бездіяльність правоохоронних органів – причина конфліктів з ромами

20.07.2018

Таке переконання висловив Представник Уповноваженого з питань партнерства з інститутами громадянського суспільства Андрій Мамалига під час  проведення круглого столу «Актуальні проблеми захисту представників ромської етнічної меншини: хто саботує імплементацію циган в українське суспільство?»

Учасники  круглого столу обговорили поточний план заходів щодо реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини.

 Андрій Мамалига підкреслив,  що Офіс Уповноваженого моніторить ситуацію, яка склалася протягом останніх кількох місяців у місцях компактного проживання представників ромської спільноти.

Також Представник Уповноваженого звернув увагу на те, що Стратегія  захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини має суто декларативний характер, оскільки для її реалізації необхідно окремим рядком в Державному бюджеті прописати  фінансування.

Андрій Мамалига додав, що важливою проблемою на сьогодні є відірваність державної влади від громадських організацій, які опікуються питаннями ромів, а тому Офіс Уповноваженого готовий сприяти такій взаємодії.

Підбиваючи підсумки обговорення, Представник Уповноваженого застеріг активістів громадських організацій від невиправданого застосування сили. «Монополія на застосування сили належить лише державі», – наголосив він.

У роботі круглого столу, організованого  головою Підкомітету з питань взаємодії з громадянським суспільством Комітету Верховної Ради України, взяли участь голова Конфедерації ромів України Петро Григоріченко, представник Офісу Ради Європи в Україні Зола Кондо та представник громадської організації С14.

Всі присутні зійшлися на думці, що Стратегія з інтеграції ромів потребує негайного оновлення та домовилися про створення робочої групи з розробки таких оновлень.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"