НОВИНИ

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024

14.03.2024

13.03.2024

11.03.2024

РУБРИКАТОР

Батько очільника Бюро економічної безпеки купив шматок острова на Дніпрі за $1500000

30.05.2023

Батько в.о. очільника БЕБ разом із партнером в 2019 році купив частину острова на річці Дніпро, вартість такої угоди може становити близько півтора мільйона доларів. Про це повідомляє проєкт журналістських розслідувань Bihus.Info.

Едуард Федоров, керівник Бюро економічної безпеки України

Так, журналісти зазначають, що сусідами пенсіонера є топкерівники СБУ та компаній, що пов`язані з постачанням спецзасобів службам розвідки. А саме їхнє сусідство з пенсіонером видається дивним.

“Сусідні ділянки зліва від Федорова: шмат острова має онука колишнього заступника голови СБУ, а ділянка справа належить фірмі, яка постачала спецзасоби службі зовнішньої розвідки, у цій компанії Федоров-пенсіонер, погодьтеся, виглядає третім зайвим, а от Федоров есбеушник вписується”, – повідомляється у розслідуванні.

Окрім того, на популярному місці для будівництва дач біля Києва журналісти знайшли землю, що належить Федорову, де він звів будинок майже на 300 квадратних метрів.

Також повідомлялося, що на матір в.о. голови БЕБ Федорова, якого призначили в квітні, оформлено мотоцикл марки Дукатті “Диявол”.

Як зазначається у розслідуванні, мотоцкил має 1,3 літра потужності та 156 кінських сил, а розгін становить дві з половиною секунди до ста километрів на годину.

“Дилер називає його зухвалим і потужним, а ще таким, що, цитую, вимагає міцних чоловічих рук і твердого характеру”, – йдеться у матеріалі.

Як повідомляла “Економічна правда”, Бюро економічної безпеки фактично підпорядковується заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову. Наразі БЕБ перезавантажуються через визнану депутатами неефективність.

Зокрема, депутати називали справи, які БЕБ веде щодо українських бізнесів, такими, що руйнують інвестиційну привабливість. А український бізнес закликав припинити тиск на нього з боку БЕБ.

Як повідомляється, “Від перезавантаження Бюро залежатиме не лише отримання кредиту від МВФ, але й супутнє фінансування на суму близько 40 млрд дол., яке вкрай необхідне країні в умовах широкомасштабної війни”. 

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"